ΕΔΕΚ: Ο Πρόεδρος να απορρίψει μεθοδεύσεις

12:52 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απορρίψει την όποια μεθόδευση επιδιαιτησίας, χρονοδιαγραμμάτων και σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης χωρίς συμφωνία επί των βασικών πτυχών του Κυπριακού.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι τα διαδραματιζόμενα στο Greentree της Νέας Υόρκης δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Είναι η νομοτελειακή εξέλιξη της πορείας, ανέφερε, «που ακολουθήθηκε

τα τελευταία τέσσερα χρόνια για συνομιλίες χωρίς επαρκή διαπραγματευτική βάση και χωρίς επαρκή γεφύρωση των χασμάτων επί των ουσιωδών πτυχών του Κυπριακού».

Οπως είπε, «οι δε μονομερείς υποχωρήσεις όχι μόνο δεν έκαμψαν την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά αντίθετα την εξέθρεψαν».

Ο κ. Παπαδάκης είπε ότι οι πληροφορίες που φέρουν τη Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ να προτίθεται να καταθέσει γεφυρωτικές προτάσεις, «πρέπει να προκαλέσουν την άμεση και αποφασιστική αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε οι όροι εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας, ούτε το συμφωνημένο διαδικαστικό πλαίσιο προνοούν για άμεση ή έμμεση επιδιαιτησία», ανέφερε ο Γραμματέας της ΚΕ ΕΔΕΚ.

Καταλήγοντας, είπε ότι «αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έχει τη θωράκιση του πρόσφατου ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου, να απορρίψει την όποια μεθόδευση επιδιαιτησίας, χρονοδιαγραμμάτων και σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης χωρίς συμφωνία επί των βασικών πτυχών του Κυπριακού».

Keywords
Τυχαία Θέματα