ΕΔΕΚ: Πρόταση νόμου για αποδέσμευση κονδυλίων για επιδόματα

14:43 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Με στόχο να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων, το ΚΣ ΕΔΕΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία η γενική 100% δέσμευση των κονδυλίων για τα επιδόματα να μειώνεται σε 70% δέσμευση, όπως είναι και η δέσμευση που αποφάσισε η Βουλή για τις χορηγίες

και τα επιδόματα προς τους συνταξιούχους.

Την κατάθεση της πρότασης νόμου, ανακοίνωσε ο βουλευτής του Κινήματος Νίκος Νικολαϊδης που διευκρίνισε πως η Βουλή δέσμευσε το 70% από τα 44 εκατομμύρια ευρώ για τις χορηγίες και επιδόματα, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε δαπάνη πέραν των 13 εκ. θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

Περαιτέρω εξήγησε, πως για την όποια καθυστέρηση καταβολής των χορηγιών προς τους συνταξιούχους δεν οφείλεται  σε κώλυμα λόγω δέσμευσης από τη Βουλή.

Για τα υπόλοιπα επιδόματα στα οποία υπήρξε δέσμευση 100%, η ΕΔΕΚ προτίθεται να καταθέσει πρόταση νόμου, η οποία θα διαφοροποιεί τη δέσμευση με ποσοστό 70% για να δοθεί η ευκαιρία να καταβληθούν τους πρώτους 2-3 μήνες τα επιδόματα, τα οποία είναι μέρος των μισθών των μισθωτών μέχρι να υπάρξει μια κατάληξη στην συζήτηση που αρχίζει στο Υπουργείο Οικονομικών με τα κόμματα και αφορά τη συνολική πολιτική για τα επιδόματα.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ρύθμιση θα τερματίσει τις οποιεσδήποτε καθυστερήσεις υπάρχουν στην καταβολή επιδομάτων που είναι άδικες για τους πολύ χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους», ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι το κείμενο της πρότασης νόμου βρισκόταν σε επίπεδο επεξεργασίας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν κάποια επιδόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα