Απεργία μέχρι τη Δευτέρα στις εταιρείες Αδελφοί Λανίτη και ΚΕΑΝ

14:16 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την κλιμάκωση των μέτρων με τη συνέχιση της απεργίας μέχρι και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012 στις εταιρείες ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, ΚΕΑΝ και στο γάλα Λανίτη, αποφάσισαν, ομόφωνα και μέσω χειροκροτημάτων, σε σημερινή Γενική Συνέλευση στα γραφεία της ΣΕΚ, το προσωπικό των εταιρειών.

Το προσωπικό των εταιρειών ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, ΚΕΑΝ και στο γάλα Λανίτη κατήλθε σήμερα σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία

λόγω της άρνησης των εταιρειών να καταβάλουν την ΑΤΑ της 01/01/2012. Από την απόφαση αυτή των εταιρειών, επηρεάζονται παγκύπρια 450 εργαζόμενοι.

Στη διάρκεια της απεργίας, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, στην οποία οι απεργοί ενημερώθηκαν από εκπροσώπους των Συντεχνιών τους, για την επιμονή των εταιρειών τους, να μην καταβάλουν την ΑΤΑ, παρά και τη συμφωνία ανώτατου επιπέδου μεταξύ της ΠΕΟΣΕΚ και ΟΕΒ.

Σε δηλώσεις μετά την Γενική Συνέλευση, ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ –ΠΕΟ Αθως Ελευθερίου είπε ότι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια της απεργίας, θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση, η ώρα 11, στα γραφεία της ΠΕΟ στη Λευκωσία, για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για τη συνέχεια.

”Μέχρι και την Δευτέρα θα συνεχίσουμε και οι δύο συντεχνίες τις προσπάθειες για να πείσουμε τις διευθύνσεις των εταιρειών για το ότι θα πρέπει να δοθεί η ΑΤΑ για να αρθούν και τα μέτρα. Αναμένουμε και από την ΟΕΒ να κάνει τη δική της παρέμβαση έχοντας υπόψη ότι και οι δύο εταιρείες είναι μέλη της ΟΕΒ”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ελευθερίου είπε ότι ενόψει της απεργίας οι εταιρείες δεν έχουν προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά στο παρελθόν η εταιρεία ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ έχει προχωρήσει σε απολύσεις μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

Ο Αναπληρωτής ΓΓ της ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ Γιώργος Κασιούρης, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι δεν είναι στόχος τους η απεργία, αλλά να βρουν μία λύση ούτως ώστε ο κόσμος να επιστρέψει πίσω στις δουλειές του.

”Με τις μονομερείς αποφάσεις των εταιρειών, εμείς θα επεκτείνουμε τα μέτρα και αν χρειαστεί θα πάμε και σε απεργία διαρκείας”, συμπλήρωσε.

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ καλούν τις εταιρείες, όπως σεβαστούν την υπογραφή τους, τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις τους έναντι των εργαζομένων τους, για να τερματιστούν τα μέτρα και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους.

Ταυτόχρονα, εκφράζουν τη λύπη τους για τυχόν ταλαιπωρίες στους καταναλωτές των προϊόντων τους, για τις οποίες ακέραια την ευθύνη φέρουν οι εταιρείες.

Κατά τη Γενική Συνέλευση, ο κ. Κασιούρης είπε ότι ”παρά τις εντατικές προσπάθειες που έγιναν χτες με τις εταιρείες, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συμφωνίας για να παραχωρήσουν την ΑΤΑ”.

”Φτάσαμε σήμερα να είμαστε στην 24ωρη απεργία. Είναι επιτυχία η απεργία μας σήμερα, διότι σχεδόν το 100% του προσωπικού είναι σε απεργία”, πρόσθεσε.

Ο κ. Ελευθερίου, κατά τη Γενική Συνέλευση, είπε ότι ”το πρόβλημα το οποίο έχουμε, έχει να κάνει με τον σεβασμό από πλευράς των εταιρειών, Αδελφοί Λανίτη και ΚΕΑΝ, των υπογραφών τους, της συ

Keywords
Αναζητήσεις
fax adelfoi laniti, adelfoi laniti
Τυχαία Θέματα