ΕΥΡΩΚΟ: Όμοιο το σκηνικό στο Greentree με εκείνο του Μπούργκενστοκ

13:56 23/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μιχάλη Γιωργαλλά, αναφέρει ότι στο Greentree στήνουν σκηνικό όμοιο με αυτό του 2004 για ένα νέο Μπούργκενστοκ, επιδιώκοντας επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα και τη σύγκλιση δήθεν διεθνούς διάσκεψης.

Σχολιάζοντας σήμερα τις εξελίξεις στην τριμερή συνάντηση για το κυπριακό, ο κ. Γιωργάλλας είπε ότι «για το  Greentree 2 οι ανησυχίες είναι πολύ περισσότερες από τις προσδοκίες. Είναι φανερό ότι κύκλοι στη Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών καλύπτουν την προκλητική αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας

και στήνουν σκηνικό όμοιο με αυτό του 2004 για ένα νέο Μπούργκενστοκ, επιδιώκοντας επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα και τη σύγκλιση δήθεν διεθνούς διάσκεψης».

Το ΕΥΡΩΚΟ, είπε, εκτιμά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας «θα τεθεί ενώπιον τραγικού διλήμματος, είτε να αποδεχτεί τους σχεδιασμούς των Ηνωμένων Εθνών, είτε να τους απορρίψει και να επωμιστεί την ευθύνη η πλευρά μας».

«Αυτές οι εξελίξεις», είπε, «θα πρέπει να προκαλέσουν έντονη ανησυχία, ακόμα και στις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έστω και υπό προϋποθέσεις, ενθάρρυναν τον κ. Χριστόφια να εμπλακεί σ’ αυτό το στημένο παιγνίδι».

«Οι κυβερνώντες διαβεβαιώνουν ότι έχουν στρατηγική για όλα τα ενδεχόμενα. Ελπίζουμε αυτή να είναι η αλήθεια», είπε ο κ. Γιωργάλλας, συνεχίζοντας «θα ήταν όμως πιο σοφό και περισσότερο αποτελεσματικό αν ο Πρόεδρος Χριστόφιας ζητούσε τη βοήθεια και τις απόψεις του Εθνικού Συμβουλίου για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο GREENTREE. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε».

Το ΕΥΡΩΚΟ προσθέτει ότι «δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από τον κ. Χριστόφια, παρά μόνο να επιδείξει ανθεκτικότητα στις πιέσεις και να αποτρέψει τις επιβουλές που στοχεύουν να μας φέρουν και πάλι στο χείλος της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και να μας βάλουν σε νέες περιπέτειες όμοιες του 2004».

Keywords
Τυχαία Θέματα