Εκ των υστέρων η ενημέρωση από το Στουρνάρα, δηλώνει ο Καμμένος

17:43 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για εκ των υστέρων ενημέρωση από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσον αφορά τις εξελίξεις στην Κύπρο, έκανε σήμερα λόγο ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση

που είχαν στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Καμμένος μίλησε ακόμα για ώθηση της Κύπρου «στην αλλαγή δήθεν του οικονομικού της μοντέλου με καταστροφή ουσιαστικά της κυπριακής οικονομίας και με συνδρομή της Ελλάδος και η πρώτη βασική διαφορά είναι η πολιτική απόφαση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –ΝΔ να προχωρήσει στην ομοσπονδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κατάργηση δηλαδή, του έθνους-κράτους και αυτή είναι η κύρια πολιτική διαφορά», ενώ πρόσθεσε ότι τίθεται και ζήτημα αλλαγής του μοντέλου της τραπεζικής πίστης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, σοβαρό θέμα υπάρχει και στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι για αυτή θα χρειαστούν ίσως 15 μέρες από το Μάιο, κάτι που σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελεί «αλλαγή της πολιτικής και αποτυχία της συγκεκριμένης πολιτικής. Μια αποτυχία που επιβεβαιώνει όλους αυτούς που μιλάμε για τη λάθος πολιτική που ασκεί το Eurogroup υπό την επικυριαρχία της κ. Μέρκελ και της Γερμανίας».

«Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, οι ζημιές οι οποίες έχουν γίνει στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, δεν έχουν καταγραφεί», συνέχισε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής γνωστή είναι μόνο η καταστροφή του κυπριακού μοντέλου και της κυπριακής οικονομίας «με την βέβαιη άνοδο της ανεργίας και της ύφεσης, στις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην ελληνική εμπορική ναυτιλία», καθώς οι περισσότεροι λογαριασμοί ναυτιλιακών εταιρειών που υπάρχουν σε κυπριακές τράπεζες που περιλαμβάνουν ναύλα, περιλαμβάνουν τους μισθούς των πληρωμάτων, περιλαμβάνουν τα καύσιμα, «κουρεύονται» με αποτέλεσμα η ζημιά στην εμπορική ναυτιλία να είναι τεράστια.

Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος είπε ότι το κόμμα του παραμένει στη θέση του ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά, ότι η πολιτική η οποία ασκείται από το Eurogroup είναι μια καταστροφική πολιτική, είναι μια πολιτική η οποία οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα