Έκκληση Ομήρου για υποστήριξη Γιώργου Λιλλήκα στις Προεδρικές Εκλογές

19:32 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε την Παρασκευή ότι «η αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η ανικανότητα της να ξεπεράσει δογματικές λογικές και να πάρει έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα, οδήγησαν τη χώρα μας στο Μηχανισμό Στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), μαζί με

την αλόγιστη και ασυλλόγιστη συμπεριφορά των τραπεζών».

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Μέσα Γειτονιά στη Λεμεσό ο κ. Ομήρου είπε ότι «η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν, η ανεργία καλπάζει, τα νοικοκυριά βλέπουν καθημερινά την ποιότητα της ζωής τους να υποβαθμίζεται».

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ τόνισε την ανάγκη «να δώσουμε  μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης, την πρόταση διακυβέρνησης του ενδιάμεσου χώρου και στα πλαίσια αυτά, καταθέτουμε στους πολίτες μια πρόταση διακυβέρνησης που ανταποκρίνεται στα ζητούμενα και τις προτεραιότητες τους, μια πρόταση για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις παντού».

Σημείωσε ότι η πρόταση του ενδιάμεσου χώρου είναι «μια πρόταση που απορρίπτει τη νεοφιλελεύθερη λογική της επίρριψης  των βαρών στους εργαζόμενους και προωθεί την ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή».

«Αυτή την πρόταση, την ξεκάθαρη πρόταση του ενδιάμεσου χώρου, καλούμε δημόσια να στηρίξουν όλοι όσοι πραγματικά πιστεύουν στο χώρο αυτό. Κόμματα,  οργανωμένα σύνολα, πολίτες», είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ.

Ο κ. Ομήρου, απευθύνθηκε «ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μας που έχουν κουραστεί από τη στείρα αντίληψη εξουσίας των μεγάλων κομμάτων, που απορρίπτουν την πόλωση, που δεν αποδέχονται τη λογική των συμβιβασμών για τη νομή της εξουσίας αλλά και σε όσες και όσους αναζητούν μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης και επιθυμούν να επικρατήσει μια άλλη αντίληψη στην πολιτική ή σε όσες και όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στον ενδιάμεσο χώρο».

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, «αυτούς, πάνω από όλους, καλούμε να στηρίξουν την πρόταση μας, να αγωνιστούν μαζί μας, για να της δώσουμε ισχυρή δυναμική και να σταθούν δίπλα μας, για να έχει ο ενδιάμεσος χώρος τη θέση που του πρέπει στην κοινωνία και το πολιτικό μας σύστημα». Ανέφερε ότι τους καλούμε «να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα».

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ σημείωσε ότι «αυτή είναι η μόνη εγγύηση για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης μόνο οι εργαζόμενοι, η μόνη εγγύηση για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, η μόνη εγγύηση για να βγούμε από τα τραγικά αδιέξοδα που δυστυχώς οδήγησε η λανθασμένη στρατηγική του Προέδρου Χριστόφια, με τις ευλογίες για χρόνια και του ΔΗΣΥ,  στο Κυπριακό».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ είπε ότι «η λανθασμένη στρατηγική και τακτική που ακολουθούμε, οδήγησαν την ε/κ πλευρά σε χειρότερη και την τ/κ πλευρά σε καλύτερη θέση, από αυτές που είχαν, όταν ξεκίνησαν οι απευθείας διαπραγματεύσεις». Ο κ. Ομήρου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «περισσότερο από ποτέ, η Κύπρος έχει σήμερα ανάγκη από βαθιές τομές, στη λειτουργία του κράτους, την οικονομία

Keywords
Τυχαία Θέματα