Εκστρατεία του τ/κ κινήματος Κοινοτικής Ύπαρξης

16:41 30/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το τ/κ κίνημα Κοινοτικής Υπαρξης ξεκίνησε στα κατεχόμενα εκστρατεία κατά των λανθασμένων, όπως αναφέρει, πολιτικών.

Το κίνημα έχει στήσει αντίσκηνο σε πάρκο στα κατεχόμενα όπου οι οπαδοί του έχουν ανάψει φωτιά και έχουν στήσει πανό κατά των ιδιωτικοποιήσεων και κατά της Τουρκίας. Η λεγόμενη αστυνομία πήρε μέτρα ασφαλείας μπροστά από τη ”βουλή” και την ”τουρκική πρεσβεία” που βρίσκονται κοντά στο πάρκο.

Διαβάζοντας ανακοίνωση εκ μέρους του κινήματος, ο Ιρφάν Τσελίκ ανέφερε πως αυτό συστάθηκε με στόχο την αναδιοργάνωση της οικονομίας και την προστασία των κοινωνικών

και πολιτιστικών αξιών και της αυτοδιαχείρισης.

Είπε πως πρωταρχικός στόχος του Κινήματος είναι η συμβολή στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Ανέφερε πως το Κίνημα είναι εξάλλου κατά των ιδιωτικοποιήσεων, επιθυμεί όπως οι Τ/κ έχουν αυτοδιαχείριση, και επιθυμεί όπως οι σχέσεις με την Τουρκία να βασίζονται στο σεβασμό και να είναι σχέσεις μεταξύ δυο πολιτικά ισότιμων μερών.

Το κίνημα θέλει επίσης να σταματήσει η χορήγηση νέων ”υπηκοοτήτων” που βλάπτουν την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική υφή των κατεχομένων και την πολιτική βούληση των Τ/κ και όπως υπάρχει έλεγχος στις εισόδους στο ψευδοκράτος.

Ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας Τουρκ-Σεν κάλεσε τον κόσμο να υποστηρίξει το Κίνημα.

Εξάλλου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου των εμπόρων και των βιοτεχνών στα κατεχόμενα Χουρέμ Τουλγκά δήλωσε πως ο στόχος είναι η ”αξίωση για κοινοτικές οντότητες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα