ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 1% το επιτόκιο του ευρώ

16:26 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αμετάβλητο διατήρησε, όπως αναμενόταν ευρύτατα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το βασικό επιτόκιο της ευρωζώνης κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2012.

Το συμβούλιο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη διατήρησε το επιτόκιο του ευρώ στο 1%. Η απόφαση ήταν ευρύτατα αναμενόμενη από τους ιδιώτες αναλυτές. Το διοικητικό συμβούλιο κράτησε επίσης αμετάβλητο στον μηχανισμό καταθέσεων στο 0,25% και στον μηχανισμό marginal δανεισμού στο 1,75%.

Λίγο

νωρίτερα η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε, όπως επίσης αναμενόταν, το επιτόκιο της στερλίνας στο 0,5%. Επίσης, η νομισματική επιτροπή της ΒοΕ δεν προέβη σε κάποια αλλαγή ως προς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης των 275 δισ. στερλινών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην συνέχεια η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης κ. Mario Draghi. Οι αναλυτές περιμένουν τυχόν ενδείξεις για το αν τα επιτόκια της ΕΚΤ έχουν βρει «πάτωμα» ή εάν η ΕΚΤ είναι προετοιμασμένη να μειώσει τα επιτόκια στους ερχόμενους μήνες για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Πιθανές ενδείξεις αναμένουν οι αγορές και όσον αφορά την στρατηγική της ΕΚΤ και ειδικά για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα