ΕΛΑΖΩ: Έξω από το Προεδρικό και τη Βουλή για ακτινοθεραπευτικό

12:02 28/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζει έξω από τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο, ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ελπίζω, Αγωνίζομαι-Ζω (ΕΛΑΖΩ), ζητώντας «εδώ και τώρα» τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού στο ΓΝΛ.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή προγραμματίζεται την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Μαΐου

στις 3μμ και η εκδήλωση έξω από το Προεδρικό, την Παρασκευή το απόγευμα, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα ακριβής ώρα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι με τον διορισμό του Βάσου Σιαρλή στη θέση του Υπουργού Οικονομικών, η προκήρυξη της προσφοράς για το κτίριο του Ακτινοθεραπευτικού της Λευκωσίας, αναστάληκε επ’ αόριστον ή ακυρώθηκε.

«Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η προκήρυξη της προσφοράς για το κτήριο του Ακτινοθεραπευτικού της Λευκωσίας θα ήταν στις 27 Απριλίου 2012. Ξαφνικά, με την υπουργοποίηση του κ. Β. Σιαρλή στο Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ήταν υψηλό στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, η προκήρυξη για την προσφορά της Λευκωσίας αναστάληκε επ’ αόριστον ή ακυρώθηκε» αναφέρει ο ΕΛΑΖΩ.

Αντίστροφα, προσθέτει, για το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου (ΟΚΤΚ), «χορηγούνται ολοένα και περισσότερα χρήματα για να κρατήσει το παράνομο μονοπώλιο».

Δηλαδή το κράτος «κάτω από τις πιέσεις της Τράπεζας έβαλε στα παλιά της τα παπούτσια» την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τη δική της απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, στις οποίες περιλαμβάνεται η δημιουργία ακτινοθεραπευτικού στο ΓΝΛ.

«Οφείλουμε όλοι να διαμαρτυρηθούμε τόσο για την αδικία σε βάρος του κρατικού ογκολογικού και των καρκινοπαθών μας, όσο και σε βάρος του κρατικού χρήματος, αφού το κράτος χορηγεί στο ΟΚΤΚ 30εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ για να γίνουν δύο ογκολογικά, σε Λευκωσία και Λεμεσό, χρειάζονται μόνο 25 εκ. ευρώ εφάπαξ» σημειώνει ο ΕΛΑΖΩ, καλώντας όλους του καρκινοπαθείς, συγγενείς και φίλους τους, να δώσουν το παρών τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και έξω από το Προεδρικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα