Ελένη Μαύρου: Τα καλύτερα έρχονται, σας το υπόσχομαι

14:05 1/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πρόθεση μου δεν είναι να απαντώ σε κάθε ανακρίβεια που εκφράζεται ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών εκλογών, αλλά να παρεμβαίνω όποτε κρίνω ότι οι αναλήθειες τείνουν να επισκιάσουν την πραγματικότητα. Γι αυτό και η πιο κάτω τοποθέτηση μου αποτελεί μια οφειλόμενη απάντηση στα όσα ισχυρίζεται ο κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο προεκλογικό του πρόγραμμα.

Μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνον επιχειρήσαμε να αλλάξουμε την κατάσταση της Λευκωσίας, αλλά τα καταφέραμε και αρκετά καλά κιόλας. Απόδειξη τούτου, όλα τα έργα -μικρά και μεγάλα, αυτονόητα και υποδομής- που έγιναν ή ξεκίνησαν να υλοποιούνται

στη Λευκωσία και αυτό είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος που ζει την πόλη μας και τη γνωρίζει καλά.

Η διαφορά είναι πέρα από εμφανής, διότι μέσα σε πέντε χρόνια έγιναν μεταξύ άλλων πολλών και τα εξής: Πλατεία Σολωμού, πήρε επιτέλους το δρόμο της η πλατεία Ελευθερίας, ανάπλαση Παλαιού Καϊμακλιού, σχεδιασμός της ανάπλασης Παλαιού ΓΣΠ, ανάπλαση Ταχτακαλά, Αγορά Αγίου Αντωνίου, Ξενώνας Νέων Χρυσαλινιώτισσας, καινούργιο οδικό δίκτυο Θεμιστοκλή Δέρβη/Διαγόρου, Αγίου Παύλου/Ηρώων, Μάρκου Δράκου, Συνεργασίας και σύντομα Προδρόμου και Αγίου Ιλαρίωνος.

Φτιάξαμε πάνω από 50.000 μέτρα πεζοδρομίων, αλλά και οχετούς ομβρίων υδάτων σε Καϊμακλί, Βόρειο Πόλο, Παλουριώτισσα, Λυκαβητό, Άγιους Ομολογητές, όπου να’ναι ολοκληρώνεται το νέο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Μια Μηλιά, θέσαμε σε εφαρμογή το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων, δημιουργήσαμε πέντε νέους πολιτιστικούς χώρους (Οι Μύλοι στο Καϊμακλί, Παλαιά Αγορά Παλουριώτισσας κ.α.), λειτουργήσαμε το Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Τέχνης, το Μουσείο Καραγκιόζη, ενώ άλλοι δυο είναι στα σκαριά (Στέγη Χορού και Θέατρο Πόλης). Και να μην ξεχνούμε ότι η πόλη μας είναι υποψήφια Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2017.

Ακόμη, φτιάξαμε εννέα καινούργια πάρκα σε Αγίους Ομολογητές, Άγιο Ανδρέα, Καϊμακλί, Παλουριώτισσα, Κωνσταντίνου και Ελένης, φυτέψαμε πάνω από 3000 δέντρα, κάναμε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητας μας, δημιουργήσαμε νέους χώρους στάθμευσης, φτιάξαμε γήπεδα κοινωνικού αθλητισμού στον Άγιο Ανδρέα και στην Παλουριώτισσα, λειτουργήσαμε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και το Πρόγραμμα Kατ’ Οίκον Φροντίδας για τους ηλικιωμένους μας, όπως επίσης και τα Προγράμματα Φροντίδας παιδιών πολυτέκνων, μονογονιών, μεταναστών.

Αυτά όλα και άλλα τόσα, έργα συνολικού ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ, δεν είναι επαρκείς λόγοι για να θεωρείται ότι η νυν Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έκαναν αξιόλογο έργο μέσα σε μια πενταετία που διαρκεί η θητεία τους;

Ο πήχης τοποθετήθηκε ψηλά, τα καταφέραμε σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό, γι αυτό και για την επόμενη πενταετία, βάλαμε ακόμα πιο δύσκολους στόχους, αλλά πάντα εφικτούς. Όχι να λέμε λόγια του αέρα.

Τα καλύτερα έρχονται. Σας το υπόσχομαι.

Keywords
Τυχαία Θέματα