ΕΛΚ: Η συμφωνία για τη στήριξη της Κύπρου είναι καλύτερη από την προηγούμενη

18:12 25/3/2013 - Πηγή: OnlyCY


Η Πολιτική Ομάδα του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος (ΕΛΚ) εκτιμά ότι η συμφωνία μεταξύ του Εurogroup και των Κυπριακών Αρχών, στις βασικές γραμμές του μελλοντικού προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Κύπρου ελίναι καλύτερη από την προηγούμενη, και αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που προσφέρει στην Κύπρο μια ευρωπαική

λύση, έχουμε επίγνωση ότη η απόφαση είναι δύσκολη και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον κυπριακό λαό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος αναφέρει ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Κύπρο να επιλύσει συσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από δύο χρόνια, η προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση αρνήθηκε τη βοήθεια που πρότεινε η Κομισιον, προτιμώντας το ρωσικό δάνειο», τόνισε.

«Είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, θα κάνει τα πάντα για την αναδιάρθρωση του μοντέλου της κυπριακής οικονομίας ωστω η χώρα να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης με υγιή δημοσιονομικά και χηματοπιστωτική σταθερότητα», επισήμανε ο κ. Ντολ.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Πολιτικής Ομάδας του ΕΛΚ, υπεύθυνη της ομάδας για θέματα οικονομίας, Corien Wortmann-Kool δήλωσε ότι για να γίνει η κατάσταση διαχειρήσιμη θα πρέπει η χώρα να αναδιαρθρώσει τον διογκωμένο τραπεζικό τομέα. Πρόσθεσε ακόμη ότι χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την οικοδόμησης σε στέραιες βάσεις της οικονομίας, καθώς και επίσης και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθσμα.

Η Πολιτική Ομάδα του ΕΛΚ καλεί την Κομισιόν να αναζητήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως τα διαρθρωτικά ταμεία και τα υφιστάμενα προγραμματα, για να βοηθήσει την κυπριακή οικονομία να επισρλέψει στην ανάπτυξη. Οταν η ευρωπαική τραπεζική ενοποίηση γίνει εφικτή, θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα αυτου του τύπουτις καταστάσεις, οι οποίες δεν πρόκειται να επαναληφθούν στο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα