Ελλάδα: Οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

19:56 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την παραγωγική ανάπτυξη της υπαίθρου, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη, καθώς και την προστασία των συλλογικών αγαθών, την κοινωνική οικονομία έθεσαν ως πυλώνες της πρότασης τους οι Οικολόγοι Πράσινοι οι οποίοι παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Ζάππειο την διακαναλική συνέντευξη τύπου του κόμματος, ενόψει των εθνικών εκλογών της Ελλάδας, στις 6 Μαΐου.

Η επικεφαλής

της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη μίλησε για «μία δύσκολη εκλογική μάχη» στην οποία ο κόσμος «ταλανίζεται από πολλά διλήμματα προκειμένου να παγιδευτεί».

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Κοντούλη «η κρίση είναι βαθειά κρίση αξιών και απαιτεί παρέμβαση σε πολλά επίπεδα, γι αυτό και ο λόγος των Οικολόγων Πρασίνων θα είναι ένα πράσινο φως για να αλλάξουμε τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε και που ζούμε. Και τρόποι σύγχρονοι για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν. Αρκεί να σκεφτούμε καθαρά και να κάνουμε την υπέρβαση».

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Γ. Παρασκευόπουλος υπογράμμισε ότι «το δικό μας δίλημμα είναι τι πορεία θα ακολουθήσει η πραγματική οικονομία και ποιό θα είναι το μέλλον της χώρας», χαρακτηρίζοντας την οικονομία του μνημονίου ως οικονομία λεηλασίας, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της δίκαιης φορολόγησης, χωρίς κανένα προνόμιο και της επιστροφής των κεφαλαίων που έφυγαν στο εξωτερικό επισημαίνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εξηγήσεις.

Οι επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να αποτελέσουν μέρος της λύσης, μετά τις εκλογές σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσουν με τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν. Ο κ. Παρασκευόπουλος, χαρακτήρισε τη δανειακή σύμβαση οδικό χάρτη «για να μας διώξουν από το ευρώ όταν θα μπορούν να το κάνουν με ασφάλεια», προκρίνοντας την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, οι Οικολόγοι Πράσινοι τάχθηκαν υπέρ των χώρων φιλοξενίας αλλά κατά των κέντων κράτησης, σημειώνοντας ότι πολλοί μετανάστες που δεν ήρθαν για να μείνουν βρίσκονται εγκλωβισμένοι από τις εκκρεμούσες αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων συμμετέχουν αναλυτικά οι:

1. Παρασκευόπουλος Γιάννης του Φωτίου, ιδιωτικός υπάλληλος,
2. Μυλωνάς Νίκος του Βασιλείου, ιδιωτικός υπάλληλος,
3. Τσακλάγκανου Γεωργία, νομικός, Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος σε θέματα πολιτικών ελευθεριών, δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, κάτοικος Βρυξελλών Βελγίου,
4. Κοτσόργιος Δημήτριος (Τάκης) του Παναγιώτη, Πρόεδρος συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας, κάτοικος Ι.Π. Μεσολογγίου (περιοχή Λιμάνι/Εργατικές Κατοικίες)
5. Κουμπιός Μιχαήλ (Μιχάλης) του Νικολάου, συνθέτης,
6. Παπαγιαννάκης Λευτέρης του Μιχάλη, νομικός,
7. Τριανταφυλλίδης Γεώργιος του Κωνσταντίνου, λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ,
8. Γιαννίρης Ηλίας του Κωνσταντίνου, τ. επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης,
9. Μπίμπασης Φώτιος του Ιωάννη, υποψήφιος διδάκτωρ φυσικών επιστημών ΑΠΘ,
10. Λεμπέση Αικα

Keywords
Τυχαία Θέματα