Ο Υπ. Εμπορίου ενημέρωσε το Κίνημα Οικολόγων για θέματα φυσικού αερίου

19:22 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Υπουργός Εμπορίου και Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών συμφώνησαν στην ανάγκη ύπαρξης σύμπνοιας και συναίνεσης από Κυβέρνηση και κόμματα στα θέματα ενέργειας και φυσικού αερίου, ύστερα από ενημερωτική συνάντησή για το θέμα στα γραφεία του Κινήματος.

Ο Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε ότι ενημέρωσε το Κίνημα για τις εν εξελίξει διαδικασίες όσον αφορά τον β’ γύρο αδειοδότησης, τις επαφές που γίνονται με την Noble και τις προσπάθειες για έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο

το συντομότερο δυνατό.

Ενημέρωσε, επίσης, για τις συζητήσεις και τις σκέψεις που γίνονται όσον αφορά και τα νέα θεσμικά όργανα που πρέπει να δημιουργηθούν και τις υποδομές.

«Είμαστε σε μια διαδικασία να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντική η συλλογικότητα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με πολλή ψυχραιμία και μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Αυτό δεν αφορά μόνο την Κυβέρνηση, αφορά και τη Βουλή και τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όλα τα θεσμικά όργανα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι σε πνεύμα συναίνεσης, αφού το φυσικό αέριο είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο ούτε τη σημερινή Κυβέρνηση, ούτε τη σημερινή σύνθεση της Βουλής, αφορά πολύ περισσότερο το μέλλον της Κύπρου και τις επόμενες γενιές.

Εκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αποσύρει τις δύο αναφορές στο Ανώτατο που αφορούν νομοθεσίες για το φυσικό αέριο, έκανε η ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένδειξη καλής θέλησης.

Είπε επίσης ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται σύμπνοια και συναίνεση και από την Κυβέρνηση και από τα κόμματα και από την Βουλή.

Θέση του Κινήματος Οικολόγων, πρόσθεσε, είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα επιστημονικό συμβούλιο ενεργειακής πολιτικής, το οποίο να χαράσσει την ενεργειακή στρατηγική και τις πολιτικές της Κύπρου, όχι μόνο όσον αφορά το άμεσο μέλλον αλλά και μακροπρόθεσμα.

«Τα θέματα της ενέργειας και ειδικότερα το θέμα του φυσικού αερίου είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να συζητείται σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου», είπε η κα. Παναγιώτου.

Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό, τόσο για τα Εθνικά όσο και για τα οικονομικά συμφέροντα της Κύπρου, να δημιουργούνται συμμαχίες και συνέργειες και με τις χώρες της περιοχής, αλλά και με άλλες χώρες παγκοσμίως για να μπορούν να υπάρχουν κοινά οφέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα