Ελλάδα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

20:53 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Νέα συνάντηση αναμένεται να έχουν αύριο Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την ελληνική Κυβέρνηση, (Βαγγέλης Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ και Φώτης Κουβέλης, ΔΗΜΑΡ), με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν

το νέο πακέτο μέτρων. Όπως εκτιμάται, το πακέτο είναι εξαιρετικά δύσκολο να οριστικοποιηθεί μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την ερχόμενη Πέμπτη.

Η ελληνική πλευρά και η Τρόικα είναι προσεγγίζουν τη συμφωνία όσον αφορά τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά, παραμένουν, με ανοιχτά να παραμένουν τα ζητήματα της χρηματοδότησης για το κενό της επιμήκυνσης και τη βιωσιμότητα του χρέους.
Οι διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζονται, καθώς εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις παρουσιάστηκαν μετά τις απαιτήσεις που επιφέρουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, ζητώντας μεταξύ άλλων κατάργηση τριετιών και μείωση 50% στις αποζημιώσεις καθώς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Σήμερα αναμένεται νέα συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της Τρόικας, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Εκανε λόγο «για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά». Όπως είπε, τα μέτρα θα ψηφιστούν μετά την έγκριση του Eurogroup, το οποίο είναι άγνωστο ακόμα πότε θα πραγματοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα