Επεισόδια στην Ιερισσό για την επένδυση στα μεταλλεία χρυσού

09:57 1/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η δημοτική αρχή θα επιμείνει στην απόφασή της να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς και εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού της Χαλκιδικής από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», δήλωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

Προηγήθηκε μια εξαιρετικά έντονη νύχτα με σοβαρά επεισόδια έξω από το κτίριο του δημαρχείου όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο από κατοίκους που αντιδρούν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου.

Ομάδα κατοίκων, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκε

έξω από το δημαρχείο το βράδυ της Παρασκευής και επιχείρησαν να διακόψουν τη συνεδρίαση για το θέμα, που βρισκόταν σε εξέλιξη. Σταδιακά τα πνεύματα οξύνθηκαν και αργά το βράδυ σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο σημείο κατά τις οποίες εκτοξεύτηκαν βόμβες μολότωφ και πέτρες ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Η ένταση δεν αποκλιμακώθηκε παρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Προσαγωγές δεν έγιναν ενώ καθ όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, περίπου 30 άνθρωποι παρέμειναν εγκλεισμένοι μέσα στο κτίριο και προκλήθηκαν ζημιές στο ίδιο το κτίριο του δημαρχείου αλλά και στην γύρω περιοχή.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έγιναν προσαγωγές.

Ο κ. Πάχτας επανέλαβε ότι η παραχώρηση των μεταλλείων χρυσού είναι ένα έργο ανάπτυξης, το οποίο θα υλοποιηθεί με πλήρη σεβασμό των περιβαλλοντικών όρων που έχουν τεθεί. Συμπλήρωσε ότι ο δήμος και η εταιρεία θα συνεργαστούν με τη διεύθυνση υδάτινων πόρων και θα παρέχουν συνεχείς ενημερώσεις σε διαδικτυακή βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί για την παρατήρηση και καταγραφή στοιχείων και μετρήσεων σχετικά με την περιβαλλοντική κατάσταση της περιοχής.

«Στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος του τόπου και να σταθούμε στα πόδια μας. Δυστυχώς, φοβάμαι ότι οι αντιδράσεις αυτές έχουν άλλη αφετηρία και όχι την αγωνία για την προστασία του περιβάλλοντος» κατέληξε ο δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα