Επίδοση διαπιστευτηρίων του Υπάτου Αρμοστή στον ΔΝΟ

08:45 17/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδης Ευρυβιάδης είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) Κότσι Σεκιμίτσου, κατά τη διάρκεια της οποίας επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ως νέος Μόνιμος Αντιπρόσωπος (ΜΑ) της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Οργανισμό, ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο κ. Ευρυβιάδης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον κ. Σεκιμίτσου κατά την οποία του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επιβεβαίωσε επίσης τη συνεχή υποστήριξη της κυπριακής αντιπροσωπείας στις προσπάθειες

του ΓΓ για προβολή του τρίπτυχου της διεθνής εμπορικής ναυτιλίας (ασφάλεια, προστασία και περιβαλλοντική προστασία), μέσω της συνεργασίας όλων των κρατών χωρών του Οργανισμού για μια βιώσιμη ναυτιλία.

Ο Ύπατος Αρμοστής υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στα διάφορα όργανα και επιτροπές και κυρίως στο Συμβούλιο του Οργανισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε την Κύπρο για τη συνεχή και ακούραστη έμπρακτη βοήθεια που προσφέρει στον οργανισμό. Ανέφερε ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών του είναι η κύρωση και η εφαρμογή των διαφόρων διεθνών συμβάσεων του Οργανισμού.

Ο ΓΓ ανέφερε ότι υπάρχουν νέες προκλήσεις για τη διεθνή ναυτιλία και ότι ο Οργανισμός πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το χώρο και να ανταποκρίνεται ανάλογα. Στις προσπάθειες αυτές η συνεργασία των κρατών μελών του Οργανισμού, όπως η Κύπρος, θεωρείται απαραίτητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα