Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας του Τσιρείου, δηλώνουν Δήμος Λεμεσού και ΓΣΟ

20:57 16/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Κανένας κίνδυνος δεν τίθεται για τους φιλάθλους, καθώς δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα με το Τσίρειο στάδιο, διαμήνυσαν σήμερα Δήμος Λεμεσού και Γυμναστικός Σύλλογος “Ολύμπια”, με αφορμή τα όσα είδα τελευταία το φως της δημοσιότητας μετά τη σχετική ανακοίνωση του ΕΤΕΚ.


Σε διάσκεψη Τύπου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου αναφέρθηκε στις συνεχείς και λεπτομερείς επιθεωρήσεις που γίνονται στις εγκαταστάσεις του γηπέδου και εξέφρασε την άποψη πως “όσα γράφονται και

λέγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”.

Η τελευταία άδεια οικοδομής του Τσιρείου Σταδίου εκδόθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2009, ανέφερε ο κ. Χρίστου, προσθέτοντας ότι έκτοτε και πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου, ο ΓΣΟ, σε συνεργασία με το Δήμο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία προβαίνουν σε επιθεώρηση του γηπέδου.
“Οι σύμβουλοι μηχανικοί επίσης προβαίνουν σε λεπτομερή επιθεώρηση και έλεγχο των εγκαταστάσεων του γηπέδου και κατά καιρούς υποβάλλουν εισηγήσεις για συντηρήσεις, οι οποίες και υλοποιούνται”, συμπλήρωσε.

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, χθες ο Δημοτικός Μηχανικός επισκέφθηκε το Τσίρειο στάδιο, στην παρουσία των συμβούλων μηχανικών του, αφού προηγουμένως εξασφαλίστηκε η αλληλογραφία των μελετητών προς τον ΚΟΑ, ημερομηνίας 4 Απριλίου 2014, καθώς επίσης και η έκθεση επάρκειας ημερομηνίας 15 Μαρτίου 2014 από το γραφείο των συμβούλων μηχανικών.
Όπως τόνισε ο κ. Χρίστου, τόσο η έκθεση όσο και οι δημόσιες τοποθετήσεις των εκπροσώπων του γραφείου, τονίζουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει θέμα στατικής επάρκειας του γηπέδου, ενώ γίνονται εισηγήσεις για επιδιορθώσεις αλλά και περαιτέρω βελτιώσεις σε κατασκευές του γηπέδου, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την επέκταση του ωφέλιμου χρόνου ζωής του για άλλα δέκα χρόνια.

Κατά την επί τόπου επίσκεψη, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι τα τμήματα της κερκίδας που παρουσιάζουν κάποια αποσάθρωση του σκυροδέματος, βρίσκονται μόνο στο χαμηλό ανατολικό διάζωμα, το οποίο έκδηλα εκτίθεται στη βροχόπτωση και σε συνδυασμό με μερική συσσώρευση νερού και αλάτων, προκαλείται φθορά στο σκυρόδεμα.
Είπε, ακόμη, πως η έκθεση του συμβούλου μηχανικού αναφέρεται λεπτομερώς στον προγραμματισμό μόνιμης επιδιόρθωσης και συντήρησης του σταδίου, γι’ αυτό και οι τοπικές αρχές προτίθενται να ζητήσουν από τον ΚΟΑ να επιχορηγήσει όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε πως “ξενίζει η ξαφνική ανακίνηση του θέματος σε μια στιγμή, που συμπίπτει με το τέλος του πρωταθλήματος” και εξέφρασε τη διαφωνία του προς όσους, “με αλόγιστες δηλώσεις και χωρίς να γνωρίζουν την ουσία και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, κινδυνολογούν και προκαλούν αχρείαστη ταραχή και αναστάτωση, με διάφορες αιχμές κατά του Δήμου και των αρχών του ΓΣΟ”.
Καταλήγοντας στην τοποθέτηση του, ο Ανδρέας Χρίστου κάλεσε όλους να συμπαρασταθούν στις αθλητικές αρχές και τα σωματεία της πόλης, με θετικές εισηγήσεις και ενέργειες, για τη βελτίωση και ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και τη δημιουργία άλλων, πρόσθετων αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει πραγματικά ανάγκη η πόλη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, Νεοκλής Θωμά, διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε εξαρχής επικοινωνία με το Σύλλογο και το γραφείο των συμβούλων μηχανικών πριν ξεσπάσει “αυτός ο αχρείαστος σάλος και πανικός στον κόσμο που δεν φταίει σε τίποτε να προβληματίζεται αν πρέπει να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες”.
Ο κ. Θωμά ανέφερε πως εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθούν τα έργα για επιδιόρθωση ρηγματώσεων που διαπιστώθηκαν και οι οποίες, ωστόσο, δεν σχετίζονται με την στατική επάρκεια του γηπέδου.

“Σήμερα η Λεμεσός έχει ανάγκη το Τσίρειο να συντηρηθεί για να εξυπηρετεί τη Λεμεσό και τις ομάδες της”, είπε ο Πρόεδρος του ΓΣΟ, υπενθυμίζοντας ότι από το 2002 είχε ληφθεί απόφαση από τον ΚΟΑ για αναβάθμιση του γηπέδου ώστε να πληροί τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ, με το κόστος να υπολογίζεται γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Θωμά τόνισε πως θα πρέπει όλοι οι φορείς της πόλης να απαιτήσουν από τη Πολιτεία να βοηθήσει στη συντήρηση “αυτού του οικοδομήματος που τόσα χρόνια εξυπηρετεί τη Λεμεσό” και επανέλαβε εμφαντικά πως “οι πολιτικοί μηχανικοί μας διαβεβαιώνουν ότι το Τσίρειο έχει γερή ραχοκοκαλιά και δεν υπάρχει στατικό πρόβλημα, απλά χρειάζεται συντήρηση και μικρή αναβάθμιση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα