Επικρίσεις Οζερσάι για το παρόν στάτους κβο και την ε/κ πλευρά

15:12 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Όποιος υποστηρίζει τη συνέχιση των συνομιλιών και μετά από μια αποτυχία τους, σημαίνει ότι υποστηρίζει το στάτους κβο, κάτι που είναι σε βάρος της τ/κ πλευράς καθώς η παρούσα κατάσταση συμβάλλει στην αβεβαιότητα και αυτή με τη σειρά της στην εξαφάνιση των T/κ, υποστήριξε ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να κάνει ότι απαιτείται για μια λύση σύντομα, κατηγορώντας

την ε/κ πλευρά ότι προβάλλει ως δικαιολογία τη συνέχιση των συνομιλιών (και μετά την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ) για να μην αρθεί η λεγόμενη απομόνωση των Τ/κ.

Όταν η τ/κ πλευρά ζητεί την άρση της ”απομόνωσης”, ανέφερε, η απάντηση είναι ότι όλα θα επιλυθούν με τη λύση που θα επέλθει μετά από τις συνεχιζόμενες συνομιλίες. Το αίτημα, συνέχισε, μιας επαγγελματικής οργάνωσης ή ενός μη κυβερνητικού οργανισμού για ένταξη σε ένα διεθνή οργανισμό ή συμμετοχή σε διεθνή εκδήλωση απορρίπτεται και το μόνο που τους αναγνωρίζεται είναι το καθεστώς του παρατηρητή με την υπόσχεση ότι η αίτηση για ένταξη θα γίνει δεκτή όταν επιλυθεί το Κυπριακό.

Επέκρινε δε την ε/κ πλευρά ότι χρησιμοποιεί τις συνομιλίες και για το θέμα του φυσικού αερίου, ισχυριζόμενος ότι όταν οι Τ/κ ζητούν έρευνες από κοινού, οι Ε/κ απαντούν ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται και ο φυσικός πλούτος είναι μέρος των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ, η Χαβαντίς στεγάζει τις σχετικές δηλώσεις Οζερσάι υπό τον τίτλο ”Οι ατέρμονες συνομιλίες τροφοδοτούν το στάτους κβο”.

Οσον αφορά το χθεσινό πρωτοσέλιδο πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα για υπογραφή τελικής συμφωνίας στο Κυπριακό στις 19 Μαϊου, το οποίο διέψευσε ο Ντερβίς Ερογλου, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Χαβαντίς, Χασάν Χάστουρερ γράφει σήμερα ότι υπάρχουν και αυτοί που τους φοβίζει ακόμα και ένα ψέμα για την επίτευξη δήθεν λύσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα πολλοί αναγνώστες τηλεφωνούσαν χθες στα γραφεία για να ρωτήσουν εάν το δημοσίευμα αλήθευε ή όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα