Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Αγλαντζιάς στη Ρώμη

15:18 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τριμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το Δήμαρχο Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα, την Πολιτιστικό Λειτουργό Μαρία Νικολάου και την Πρόεδρο του Κυπρο-Ιταλικού Συνδέσμου Ευτυχία Ιωάννου, επισκέφτηκε τη Ρώμη μεταξύ 1 και 5 Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της βδομάδας Κυπριακής κουλτούρας στην Ιταλία μετά από πρόσκληση του Κυπρο-Ιταλικού Συνδέσμου ΝΗΜΑ, που έχει έδρα τη Ρώμη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο Dario Marcucci, τον

Υπεύθυνο για την αδελφοποίηση με την Αγλαντζιά Domenico Fischetto και άλλα μέλη της Διοίκησης του Τομέα 3 της Ρώμης, με σκοπό τη συζήτηση και τη σύγκριση εμπειριών ανάμεσα στα δυο δημαρχεία και πώς επηρεάζουν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης τα σημερινά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης “Sapienta” αφιερωμένη στην Κυπριακή Ανεξαρτησία.  Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η συναυλία “Cypriana” με Κύπριους και Ιταλούς μουσικούς.

Στο πλαίσιο της βδομάδας κυπριακής κουλτούρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Technotown” στη VillaTarlonia Έκθεση Φωτογραφίας του Αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Μαραθεύτη, καθώς και η παρουσίαση του Βιβλίου του “Acts of Architecture”.

Επιστημονική συνάντηση με τίτλο “Το νησί δεν είναι ένας κόσμος κλειστός” πραγματοποιήθηκε επίσης στις 4 Οκτωβρίου με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Pasteur “Fondazione Cenci Bolognetti” της Ιταλίας και του Ινστιτούτου Γενετικής και Νευρολογίας Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα