Επιστολή στον ΥΠΟΙΚ για δηλώσεις του στο ΡΙΚ απέστειλε η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

16:53 28/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή σχετικά με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη του στο ΡΙΚ, απέστειλε η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου, αναφέρει ότι παρακολουθούν με αγωνία τις τραγικές για την οικονομία του τόπου και την Κύπρο εξελίξεις.

«Κατά την άποψη μας η συνεχής αποδοχή των εκβιασμών και της επιβολής πολιτικών λιτότητας

από την Τρόικα οδηγούν στη συρρίκνωση της οικονομίας, Στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, Στην αποσύνθεση του κοινωνικού κράτους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι παραδοχές που κάνατε στη συνέντευξη σας στο ΡΙΚ για περαιτέρω μειώσεις μισθών, συντάξεων και ωφελημάτων, απώλεια θέσεων εργασίας και ιδιωτικοποιήσεων κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών με όλες τις συνέπειες για το κράτος, την κοινωνία και τους εργαζομένους, ανεξάρτητα μάλιστα από τον εάν είναι ή όχι βιώσιμο το χρέος, μας τρομάζουν», προστίθεται.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ δεν αποδέχεται τα πιο πάνω γι’ αυτό ζητεί όπως πραγματοποιηθούν άμεσα συναντήσεις με το συνδικαλιστικό κίνημα με σκοπό τον κοινωνικό διάλογο.

«Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας. Πιστεύουμε ότι σ’ αυτές τις δύσκολες για την Κύπρο στιγμές η επιδίωξη της κοινωνικής συναίνεσης αποτελεί το μόνο σίγουρο δρόμο για να βγούμε από την κρίση», καταλήγει η συντεχνία, στην επιστολή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα