Επιτυχής η στάση εργασίας στα λιμάνια λέει η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ

18:52 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Καθολική επιτυχία είχε η στάση εργασίας των μελών της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ- ΠΕΟ στα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού από τις οκτώ μέχρι τις εννέα το πρωί αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.

Οι Κύπριοι λιμενεργάτες και σημειωτές, αναφέρει η ανακοίνωση, συμμετείχαν στη Πανευρωπαϊκή στάση Εργασίας που διοργάνωσε το Διεθνές

Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC), “εκφράζοντας την αλληλεγγύη και υποστήριξη τους, στον αγώνα που διεξάγουν οι  Λιμενεργάτες  της  Πορτογαλίας ενάντια στο νέο νόμο για τα λιμάνια που προωθεί η  Κυβέρνηση της Πορτογαλίας, υπερασπίζοντας τους συμφωνημένους όρους και τις θέσεις εργασίας”.

“Με τη στάση εργασίας οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη του IDC θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους  στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούν και απαιτούν την διεξαγωγή  κοινωνικού  διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων όπως είχε συμφωνηθεί από το 2006 μετά την απόρριψη του δεύτερου πακέτου οδηγίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο”, αναφέρει η ανακοίνωση. Τις θέσεις της Συντεχνίας  στη Διάσκεψη στις Βρυξέλλες θα μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας συνάδελφος Άθως Ελευθερίου.

Σύμφωνα εξάλλου με την ανακοίνωση, σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή πολιτική στα Λιμάνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο γενικός γραμματέας της ΣΕΔΓΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Άθως Ελευθερίου(φώτο).

Keywords
Τυχαία Θέματα