Θα δημοσιεύονται τα ονόματα των αγροτών που εισπράττουν ενισχύσεις από την ΕΕ, εκτός των πολύ μικρών

18:37 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα ονόματα όλων των δικαιούχων  αγροτών που εισπράττουν εισοδηματικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα δημοσιοποιούνται, εκτός από τα ονόματα των πολύ μικρών παραγωγών.

Ο Επίτροπος γεωργίας Ντάσιαν Τσιόλος παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες τους νέους κανόνες διαφάνειας που θα διέπουν τις εισοδηματικές ενισχύσεις προς τους Ευρωπαίους παραγωγούς. Κανόνες οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο το Νοέμβριο

του 2010  επικαλούμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων είχε θέσει όρους ως προς τη διάρκεια και τη συχνότητα της δημοσίευσης των ονομάτων.

Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής προβλέπει ότι θα δημοσιεύεται το ονοματεπώνυμο όλων των παραγωγών που εισπράττουν ενισχύσεις άνω των 1.000 ευρώ ετησίως.

Δεν θα δημοσιεύεται το επώνυμο αλλά μόνο το μικρό όνομα και η περιοχή για τους παραγωγούς που εισπράττουν κάτω των 1.000 ευρώ. Οι παραγωγοί αυτής της κατηγορίας αντιπροσωπεύουν το 30% των συνολικών δικαιούχων και το 3% των συνολικών καλλιεργήσιμων εδαφών της ΕΕ.

Η Κομισιόν θα εξηγεί και τους λόγους που δόθηκαν οι εισοδηματικές ενισχύσεις, τόσο για τις μεγάλες καλλιεργήσιμες επιφάνειες όσο και τις μικρές εκμεταλλεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα