Ερωτηματικά για τους σκοπούς και όρους εντολής εγείρει η έρευνα της A&M, λέει η Κυβέρνηση

17:23 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η γνωστοποίηση της έρευνας της Alvarez & Marsal για το τραπεζικό σύστημα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς και τους όρους εντολής που είχαν τεθεί εξ αρχής, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως η τριμελής ερευνητική επιτροπή θα διερευνήσει τα πάντα με στόχο τη κάθαρση.

“Η γνωστοποίηση της έρευνας της Alvarez & Marsal για το τραπεζικό σύστημα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς και τους όρους εντολής που είχαν τεθεί εξ αρχής”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση “σημειώνει

με ανησυχία το γεγονός και αναμένει ότι η κοινωνία, η οποία υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες για λόγους που δεν ευθύνεται, θα διαφωτιστεί πλήρως και επαρκώς”.

Διαβεβαίωσε πως “η έρευνα που ζήτησε και ήδη άρχισε και διεξάγεται από την ερευνητική επιτροπή, από τους τρεις έγκριτους δικαστές θα καλύψει όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας και κρίσης χωρίς εξαιρέσεις”.

“Εμείς ως Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όρισε αυτή την τριμελή έγκριτη ερευνητική επιτροπή ακριβώς για να διευκρινιστούν τα πάντα. Η δέσμευσή μας είναι ότι αυτή η επιτροπή θα δώσει σε όλους μας το φως που χρειαζόμαστε για την κάθαρση του αυτού του τόπου”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν στους όρους εντολής της επιτροπής περιλαμβάνεται και η διερεύνηση του κατά πόσον οι όροι εντολής που δόθηκαν στον A&M ήταν ορθοί, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι “η ερευνητική επιτροπή έχει τόσο διευρυμένες αρμοδιότητες που έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει τα πάντα. Επαφίεται σε αυτήν πώς θα ενεργήσει κατά τον καλύτερο τρόπο”.

Ερωτηθείς αν οι όροι εντολής της Επιτροπής περιορίζονται στην κυπριακή επικράτεια, δεδομένων των πληροφοριών που μεταδόθηκαν για το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε λέγοντας ότι καμιά διερευνητική επιτροπή από τη στιγμή που έχει τόσο διερευνημένο ρόλο δεν μπορεί να περιοριστεί, ειδικά για θέματα που αφορούν μια τέτοια οικονομική τραγωδία και μπορεί να εξετάσει οποιονδήποτε οπουδήποτε. “Αυτό είναι δεδομένο, είναι το άλφα και το ωμέγα της ίδιας της φύσης και της υπόστασης μιας τέτοιας διερεύνησης”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα