Υπουργός Υγείας: Tο Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια

16:31 5/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει να στηρίζει τα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς, όπως τόνισε, η παροχή υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες αποτελεί υποχρέωση του κράτους, παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Μακάρειο Νοσοκομείο και ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Πετρίδης ανέφερε , πως θα πρέπει τάχιστα να προωθηθεί η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, καθώς αυτό αποτελεί απαραίτητο μέρος του σχεδιασμού για υλοποίηση

του ΓΕΣΥ.

Εκτός από το Μακάρειο Νοσοκομείο, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το American Heart Institute και το Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο.

Κατά την επίσκεψη του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, είχε συνάντηση με την διευθυντική του ομάδα, στο πλαίσιο της οποίας μεταξύ άλλων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτήριο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση τους.

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τις διευθυντικές ομάδες του American Heart Institute και του Ιποκκράτειου Ιδιωτικού Νοσοκομείου ο Δρ. Πετρίδης επεσήμανε πως η συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την προστασία και προώθηση της δημόσιας υγείας σε αυτούς τους δύσκολους, όπως ανέφερε, καιρούς.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα