Ε.Θεοχάρους: Καταγγελία για τη σύλληψη Σαρρή σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Κοινοβούλιο

19:05 17/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Παράνομη η σύλληψη του Μιχάλη Σαρρή στα κατεχόμενα και προφανής η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικής ζωής.

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ κα του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους κατήγγειλε, καταθέτοντας επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την παράνομη σύλληψη του πρώην Υπουργού Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Σαρρή, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στην

κατεχόμενη Λευκωσία, με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Στα κατεχόμενα όπως και στην Τουρκία η ομοφυλοφιλία διώκεται ως κακούργημα. Η κα Θεοχάρους τόνισε στην Επιτροπή ότι, όπως είναι τεκμηριωμένο επί τη βάσει της 4ης Διακρατικής Προσφυγής που συνιστά τμήμα της Διεθνούς Νομολογίας και του Διεθνούς Δικαίου, οι ούτω καλούμενες τουρκοκυπριακές αρχές είναι υποτελείς στην Τουρκία.

Ως εκ τούτου η κύπρια Ευρωβουλευτής ζήτησε από την Επιτροπή να προβεί στα απαραίτητα διαβήματα και παραστάσεις προς την Τουρκία για άμεση απελευθέρωση του πρώην Υπουργού καθώς και για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ευρωπαίων και Τούρκων πολιτών, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η κα Θεοχάρους, με επιστολή της, απηύθυνε ανάλογη καταγγελία και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Jerzy Buzek.

Keywords
Τυχαία Θέματα