Ευαρέσκεια Μ. Σουλτς – Χ. Σβόμποντα για κυπριακή Προεδρία ΕΕ

15:43 30/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ευαρέσκειά τους για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων της ευρωπαϊκής ατζέντας από την κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο ηγέτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, με τους δύο ευρωπαίους αξιωματούχους είχε ξεχωριστές συναντήσεις, στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες,

ο Υπουργός Υγείας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο συνέδριο.

Όπως αναφέρεται «στις συναντήσεις τόσο ο κ. Σουλτς όσο και ο κ. Σβόμποντα εξήραν το μέχρι σήμερα έργο της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. εκφράζοντας την ευαρέσκειά τους για τη σοβαρότητα και την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων της ευρωπαϊκής ατζέντας από την Κυπριακή Κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, προστίθεται, «ο Υπουργός Υγείας προέβη σε ενημέρωση για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό ένεκα της αρνητικής στάσης της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας».

Ανέλυσε, επίσης, στους συνομιλητές του τη γενικότερη πολιτική προσέγγιση της Κυβέρνησης σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την Tρόικα.

Αναφέρεται παράλληλα ότι διαπιστώθηκε, επίσης, ταύτιση απόψεων σε σχέση με την αναγκαιότητα στήριξης μέτρων ανάπτυξης της κυπριακής και ευρύτερα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι «εξέφρασαν τη στήριξή τους στη θέση της Κυβέρνησης ότι μέτρα μονόπλευρης λιτότητας, όχι μόνο δεν μπορούν να οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση, αλλά θα ωθήσουν τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα