ΕΒΕΛ : Ζητά ολόχρονα τουριστικό ωράριο στη Λευκωσία

17:05 27/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την εφαρμογή ολόχρονα της τουριστικής περιόδου λειτουργίας των καταστημάτων, υποστηρίζει με ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας, αίτημα το οποίο στηρίζει σε πορίσματα έρευνας, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πρωτεύουσας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Λευκωσία αποτελεί τη μόνη διχοτομημένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη και η εμπορικότητα, ιδιαίτερα της παλιάς πόλης, επηρεάζεται άμεσα από την πράσινη γραμμή.

Το ΕΒΕΛ σημειώνει ότι πρόσφατη έρευνα μεταξύ των μεγαλύτερων διοργανωτών εκδρομών στη Λευκωσία

διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται ημερήσιες εκδρομές τουριστών σε τακτική βάση, οι οποίες γίνονται στο κέντρο της Λευκωσίας και ιδιαίτερα στην παλιά πόλη. Παρά την οικονομική κρίση, προστίθεται, παρατηρείται προσέλκυση τουριστών στη Λευκωσία όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Ο αριθμός των τουριστών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος-Μάρτιος) είναι σταθερός και αρκετά ψηλός, αναφέρεται και την περίοδο αυτή παρατηρείται μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της παγκύπριας τουριστικής κίνησης και αυτής της Λευκωσίας, η οποία παρουσιάζει αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Πέραν αυτών, σημειώνει το ΕΒΕΛ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, η τουριστική βιομηχανία καταγράφει φέτος θετικά αποτελέσματα και αναμένεται ότι αυτό θα συνεχισθεί.

Η υφιστάμενη διάρκεια της τουριστικής περιόδου σε συνδυασμό με το ειδικό ωράριο που εφαρμόζεται το Δεκέμβριο δημιουργεί πολλά πρακτικά και λειτουργικά προβλήματα στις επηρεαζόμενες επιχειρήσεις, καθώς και σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

”Η εφαρμογή του τουριστικού ωραρίου ολόχρονα θα εξυπηρετεί και τους ντόπιους καταναλωτές, με αποτέλεσμα την τόνωση της αγοράς με θετικά αποτελέσματα στην μείωση της ανεργίας”.

Το ΕΒΕ Λευκωσίας ζητεί, τέλος, από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπως προβεί στην έκδοση διατάγματος για την εφαρμογή του τουριστικού ωραρίου στην πρωτεύουσα ολόχρονα.

Keywords
Τυχαία Θέματα