Ευρεία σύσκεψη Αστυνομίας για αποτροπή ληστειών σε τράπεζες

17:17 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων συναντήσεων και άλλων δράσεων για το θέμα των ληστειών τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρει αστυνομική ανακοίνωση , η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ένα εποικοδομητικό κλίμα, ενώ τέθηκαν επί τάπητος θέματα ουσίας, με απώτερο πάντοτε σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση των πρακτικών και μέτρων που εφαρμόζονται κατά των ληστειών.

Της σύσκεψης προήδρευσε ο Υπαρχηγός Αστυνομίας,

Ανδρέας Ιατρόπουλος, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εμπορικών Τραπεζών, του Συνεργατικού Κινήματος, των Ασφαλιστικών Εταιριών, της ΕΤΥΚ, καθώς και αξιωματικοί και άλλα μέλη της Αστυνομίας.

Κατά τη σύσκεψη, υποβλήθηκε από πλευράς Αστυνομίας αριθμός εισηγήσεων για λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν άμεσα και να συμβάλουν στις προσπάθειες πρόληψης και πάταξης των ληστειών.

Υπήρξε δέσμευση από πλευράς των εκπροσώπων των τραπεζών ότι οι εισηγήσεις θα μελετηθούν από τα αρμόδια όργανα των οργανισμών τους και θα τοποθετηθούν επ’ αυτών την ερχόμενη Τετάρτη.

Μεταξύ των εισηγήσεων, περιλαμβάνεται το μέτρο της ελεγχόμενης εισόδου στις τράπεζες και, επιπλέον, έγιναν σχετικές παρουσιάσεις και αναλύσεις από αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Από όλες τις πλευρές εκφράσθηκε ικανοποίηση για τη διευρυμένη και ουσιαστική, όπως χαρακτηρίστηκε, σύσκεψη, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι η συνεχής βελτίωση των μέτρων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, αφού ο στόχος της πρόληψης και πάταξης των ληστειών είναι κοινός για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα