Προοδευτική: Κάθετη διαφωνία με το 64ο έτος συνταξιοδότησης

16:36 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την κάθετη διαφωνία τους με την περεταίρω αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στο 64ο έτος, εξέφρασαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι έδωσαν μαζικά το παρών τους στην χθεσινή κινητοποίηση της ΕΦΕΚ Αθήνας, έξω από την κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα. Μετά από πρόταση της Προοδευτικής, ο Σύλλογος μας αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποίησης ενάντια στην προσπάθεια του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ

να μας στείλουν στην ανεργία, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως οι φοιτητές δεν πρόκειται να μείνουν αμέτοχοι στην προσπάθεια κουτσουρέματος των δικαιωμάτων τους.

Η Προοδευτική, ήταν για άλλη μια φορά η ραχοκοκαλιά της κινητοποίησης της ΕΦΕΚ, προσδίδοντας της μαζικότητα και παλμό, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, πως είναι η παράταξη που μπαίνει στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των αιτημάτων του φοιτητικού κινήματος. Από την άλλη πλευρά, η παράταξη του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία, «έβγαλε» την υποχρέωση της να παρευρεθεί στην κινητοποίηση με παρουσία 6(!) ατόμων! Προφανώς, η «ευαισθησία» της Συναγερμικής Πρωτοπορίας εξαντλείται όταν πρόκειται να κατηγορήσει το Χριστόφια, το ΑΚΕΛ, την Προοδευτική, όταν πρόκειται να διοργανώσει κάποιο σοβινιστικό πανηγύρι με το αδελφάκι της το Δράσις-ΚΕΣ, το οποίο δεν μπήκε καν στον κόπο να έρθει στην κινητοποίηση για το όριο και όταν πρόκειται να παραμυθιάσει τους φοιτητές για δήθεν αποκοπή της φοιτητικής χορηγίας. Για διεκδίκηση πάντως των δικαιωμάτων των φοιτητών, ούτε λόγος! Το γιατί είναι απλό. Αν μιλήσει στους φοιτητές για την αύξηση του ορίου, για εισαγωγή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια και τόσα άλλα, θα πρέπει να εξηγήσει και ποιος προτείνει αυτά τα αντινεανικά μέτρα, που δεν είναι άλλος από το κόμμα της το ΔΗΣΥ. Στο οποίο δεν χάνει ευκαιρία να κάνει πλάτες, αποπροσανατολίζοντας τους φοιτητές!

Ως Προοδευτική, δηλώνουμε πως η χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης, ήταν μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την απόσυρση του αντινεανικού αυτού μέτρου που με τόση μανία ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ προσπαθούν να περάσουν στη Βουλή. Θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε φορτικά, ποιοι είναι αυτοί που θέλουν με το ζόρι να μας στείλουν στην ανεργία και να καταδεικνύουμε τη διασπαστική στάση της Πρωτοπορίας μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, κόντρα σε όσους θέλουν να δουλεύουμε μέχρι τον τάφο. Οι φοιτητές στους δρόμους είναι πάλι. Το νομοσχέδιο τους, να μείνει στο συρτάρι!

Keywords
Τυχαία Θέματα