Εξουσιοδότηση για άνοιγμα λογαριασμών τη μέρα που κλείνει η Βουλή

18:23 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ημέρα που κλείνει η Βουλή ενόψει των εκλογών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος την αποστολή της εξουσιοδότησης των Ελλήνων βουλευτών προς την Ελβετία για το άνοιγμα λογαριασμών από τις ελβετικές αρχές.

“Η εξουσιοδότηση για έλεγχο στέλνεται στην Ελβετία δια της διπλωματικής οδού. Έκαναν όλοι εξουσιοδότηση, εκτός

των συναδέλφων της ΝΔ και αυτή η διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσάλνικος.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, καθώς την θεώρησαν “προσχηματική”.

Συγκεκριμένα ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Κώστας Τασούλας, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να συμπράξει η Νέα Δημοκρατία, εφόσον η πρόταση για έλεγχο “πόθεν έσχες” αποκλειστικά από δικαστικούς, δεν είχε υιοθετηθεί από τη Βουλή.

Μετά από καθυστέρηση ετών και τη διαπιστωμένη καθυστέρηση της ελληνικής Πολιτείας, η χρονική συγκυρία, της… πρωτοβουλίας, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απάντηση της υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας Eveline Widmer-Schlumpf προς τον ελληνικής καταγωγής συνάδελφό της Ιωσήφ Ζησιάδη, ο οποίος είχε καταθέσει Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Η υπουργός Οικονομικών, ανάγκασε τον κ. Ζησιάδη να καταπιεί τη γλώσσα του, καθώς εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα