Μέγα- deals στις ΗΠΑ με πρωταγωνίστριες Microsoft, AOL, AT&T και Facebook

18:02 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκαν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού με διαφορά λίγων ωρών!

Αρχής γενομένης από το deal μεταξύ της AOL και της Microsoft, με την αυτοκρατορία του Μπιλ Γκέιτς να πληρώνει ένα δισεκατομμύρια 56 εκατομμύρια δολάρια στην America On Line προκειμένου να εξασφαλίσει περί τις 800 (!) διαφορετικές πατέντες της,πατέντες που

αφορούν στην διαφήμιση, στην περιήγηση στο ίντερνετ, τη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου ιστοσελίδων αλλά και τα multimedia και την ασφάλεια δικτύων.

Η AOL προχωρά στην εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων για να εξυγιάνει τα οικονομικά της και κυρίως για να καταστήσει την μετοχή της πιο ελκυστική για τους επενδυτές, έχοντας λάβει την στρατηγική απόφαση να απεμπλακεί από το κομμάτι του Internet και να επικεντρωθεί στο κομμάτι των Media.

Με διαφορά λίγων ωρών ανακοινώθηκε και η έτερη συμφωνία της ημέρας. Μια συμφωνία αξίας άνω των 950 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία ανακοίνωσε ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός της AT&T.

Έναντι αυτού του ποσού πούλησε δύο θυγατρικές της μονάδες στην επενδυτική Cerberus Capital Management. Για την ακρίβεια έλαβε 750 εκατ. δολάρια σε ρευστό, 200 εκατ. δολάρια σε ομόλογα αλλά και συνολικά ένα μετοχικό μερίδιο της τάξης του 47% στη YP Holdings, τη νέα επιχείρηση που θα συσταθεί και θα απορροφήσει τις σημερινές Advertising Solutions και AT&T Interactive.

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως στη νέα εταιρεία εκχωρείται ένα από τα πιο προσοδοφόρα περιουσιακά στοιχεία της AT&T, το περίφημο το τηλεφωνικό ευρετήριο «The Real Yellow Pages», με δυο λόγια ο αμερικανικός «Χρυσός Οδηγός» που κάθε χρόνο φτάνει σε πάνω από 150 εκατομμύρια αμερικανικά σπίτια! Ενδεικτικό είναι πως μόνον πέρυσι (2011) ο τζίρος του «Χρυσού Οδηγού» ξεπέρασε τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλλά και το Facebook ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Instagram που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες photo-sharing, έναντι ποσού 1 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα