Φιλανδός Πρωθυπουργός : Πλήρης στήριξη στην Κύπρο

16:30 11/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πλήρη στήριξή του στην Κύπρο και στην προσπάθεια που καταβάλλει για αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της, εξέφρασε ο Φιλανδός Πρωθυπουργός Γίρκι Κατάινεν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

O κ. Κατάινεν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι προκλήσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια «νέα, ισχυρή και προσηλωμένη» ηγεσία, η οποία να είναι ικανή να ενισχύσει την εμπιστοσύνη προς τη χώρα, γεγονός

που θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο, πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι στις αρχές της δεκαετίες του 1990 και η χώρα του βρέθηκε σε παρόμοια θέση με αυτήν που βρίσκεται σήμερα η Κύπρος, έχοντας να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα.

Όπως είπε, για να καταφέρει μια χώρα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, θα πρέπει οι ηγέτες της να είναι ειλικρινείς προς το λαό όσον αφορά την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να γνωρίζουν πώς να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και τι πρέπει να γίνει για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθεί μια οικονομία της γνώσης.

Είπε χαρακτηριστικά ότι «το φάρμακο» για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων μπορεί να έχει άσχημη γεύση, ωστόσο είναι αναγκαίο.

Ευχήθηκε, τέλος, ότι καλύτερο στην Κύπρο και εξέφρασε τη συμπαράσταση της χώρας του προς την Κύπρο σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά.

Keywords
Τυχαία Θέματα