Φωτίου: Ο κ.Χριστοφίδης προσπαθεί να σκεπάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης

15:42 1/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, απαντώντας σήμερα στις χθεσινές δηλώσεις του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπρόσωπου Χρίστου Χριστοφίδη, δήλωσε ότι ο κ. Χριστοφίδης «στην προσπάθεια του να σκεπάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης να ασκήσει μια υπεύθυνη και σοβαρή οικονομική πολιτική, παρουσιάζει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να υπηρετούν τάχατες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πολιτικές».

Οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, είπε, «επιχειρούν με διάφορες σοφιστείες, τακτικές και τακτικισμούς κομματικών

σκοπιμοτήτων να φορτώνουν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης τις ευθύνες για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς και τις ευθύνες γιατί τα πράγματα δεν προχωρούν προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης».

Ο Φώτης Φωτίου έκανε λόγο για λαϊκισμό από πλευράς του κ. Χριστοφίδη, αναφέροντας παράλληλα ότι «η Κυβέρνηση και η κυβερνητική παράταξη αδυνατούν να κατανοήσουν την ανάγκη να υπάρξει μια ουσιαστική πολιτική συνεννόηση, συναντίληψη και κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων» της κυπριακής οικονομίας.

Για το ΔΗΚΟ, είπε ο κ. Φωτίου, αυτή η επικοινωνιακή τακτική των κυβερνώντων είναι επικίνδυνη.

«Η διαχρονική οικονομική πολιτική του ΔΗΚΟ», πρόσθεσε, «οι κεντρώες θέσεις που την χαρακτηρίζουν και η συνέπεια του στο σύστημα της μικτής οικονομίας διαψεύδουν τους ισχυρισμούς και τις επικοινωνιακές επινοήσεις των κυβερνώντων».

Συνέχισε λέγοντας ότι το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να δεχθεί ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, το οποίο το μόνο που θα καταφέρει είναι να βαθύνει την ύφεση, και επανέλαβε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι ισορροπημένα και κοινωνικά δίκαια, ενώ παράλληλα, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα