Γ. Λουκαϊδης: Απάντηση στον Ερντογάν δίνουν τα γεγονότα και οι πραγματικότητες

18:21 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απάντηση δίνουν στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα ίδια τα γεγονότα και οι πραγματικότητες αφού καμία άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία δεν αναγνωρίζει το ψευδοκράτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο οποίος, ” επανέλαβε τις προκλητικά απαράδεχτες δηλώσεις του για ύπαρξη τουρκοκυπριακού κράτους, αμφισβητώντας την ίδια ώρα την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Την ίδια ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος

μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. Η Κύπρος μόλις έχει ολοκληρώσει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. με απόλυτη επιτυχία. Ταυτόχρονα η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προχωρήσει με τις σχετικές συμφωνίες στα πλαίσια του β’ γύρου αδειοδότησης ερευνών στην ΑΟΖ της, ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί του φυσικού της πλούτου, παρά την αμφισβήτηση και τις λυσσαλέες αντιδράσεις της Άγκυρας”, είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Πρόσθεσε πως αποτελεί πραγματικότητα, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ελέγχει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και κατά πόσο αυτή θα συμμορφωθεί στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο και στις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τιμές φαρμάκων

Ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε πως το ΑΚΕΛ χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση την τοποθέτηση του θεμελίου λίθου για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Πρόκειται για αίτημα που χρονολογείται περισσότερο από 15 χρόνια και το οποίο ξεκινά να υλοποιείται επί της παρούσας διακυβέρνησης, πρόσθεσε. Επίσης χαιρέτισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την νέα τιμολογιακή πολιτική της κυβέρνησης για τα φάρμακα, η οποία αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά τους πολίτες. “Επισημαίνουμε τη σημαντική συμβολή του ανεξάρτητου υποψήφιου Σταύρου Μαλά για αυτή τη θετική εξέλιξη, η οποία τροχοδρομήθηκε όταν αυτός ήταν Υπουργός Υγείας”, ανέφερε.

Κηδεία λειψάνων Δημητράκη Θωμά

Εξάλλου ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε πως στην χθεσινή κηδεία των λειψάνων του ήρωα Δημητράκη Θωμά στο καλό Χωριό Κλήρου, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από την τουρκική εισβολή το 1974, παρευρέθηκε εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη για να καταθέσει στεφάνι ο Ιάκωβος Αγγελή, ο οποίος ” εκτός από περιφερειακό στέλεχος του ΔΗΣΥ, υπήρξε και υπασπιστής του Νίκου Σαμψών”.

“Η παρουσία του, όπως ήταν φυσιολογικό, προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών και φίλων του ήρωα, οι οποίοι μας κατήγγειλαν το συμβάν”, είπε ο κ. Λουκαϊδης και πρόσθεσε πως “ως ΑΚΕΛ θεωρούμε πρόκληση την ενέργεια αυτή του Προέδρου του Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη, η οποία έλαβε χώρα μια μέρα πριν τη μεγάλη επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Αφήνουμε τον κ. Αναστασιάδη στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών του τόπου γι’ αυτή την άκρως προκλητική ενέργεια, την οποία και καταδικάζουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα