Για όλο το φάσμα των ΚΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο το ΔΣ της εταιρείας

13:29 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για όλο το φάσμα της παρούσας κατάστασης των Κυπριακών Αερογραμμών ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη το ΔΣ της εταιρείας, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Προεδρικό, παρουσία των Υπουργών Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χάρη Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος των ΚΑ Σταύρος Σταύρου είπε ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «για το πού

βρισκόμαστε, πώς προχωρούμε και για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης. Συζητήσαμε, επίσης, το πώς θα γίνουν κάποιοι χειρισμοί όσον αφορά και την επιστολή που ήρθε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών. Ήταν μια συνάντηση ενημέρωσης».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια διάσωσης των ΚΑ μετά και την επιστολή της Κομισιόν, ο κ. Σταύρου είπε πως η επιστολή ήταν μέρος της διαδικασίας. «Περιμέναμε ότι θα σταλεί η επιστολή αυτή, ότι θα μας ζητήσουν περισσότερες διευκρινήσεις», είπε και πρόσθεσε: «Μας το είχαν πει και στις συναντήσεις που είχαμε στις Βρυξέλλες επανειλημμένα και σε τηλεφωνικές διασκέψεις που είχαμε. Είναι το επόμενο βήμα, την επιστολή την περιμέναμε, ζητά από εμάς διευκρινήσεις, θα ζητήσει και από τρίτα μέρη που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση –τους ανταγωνιστές μας αν θέλετε- τις δικές θέσεις και να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτό είναι θέμα διαδικασίας».

Ερωτηθείς αν ζήτησε και αν πήρε εξηγήσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σχετικά με τις ζημιές που έχουν καταγράψει οι ΚΑ, ο Πρόεδρος της εταιρείας είπε πως ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για όλο το φάσμα των ΚΑ, «από πού ξεκινήσαμε, πού είμαστε τώρα, πώς προχωρούμε πάνω σε όλα τα θέματα».

Σε ερώτηση κατά πόσον έχει καθοριστεί μια στρατηγική ώστε να πειστεί η Κομισιόν ότι όλα έγιναν με τους κανόνες της αγοράς, ο κ. Σταύρου είπε πως σε αυτά τα θέματα θα εισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες με τους Υπουργούς, οι οποίοι είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το θέμα και θα προχωρήσουν παρακάτω όπως προνοούν οι διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα