Για το νέο χρόνο μετατίθενται οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Ορφανίδης

14:43 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για τις αρχές του νέου έτους μετατίθενται οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση των υπεραγορών Ορφανίδης.
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, δήλωσε ότι σε νέα διευρυμένη συνάντηση όλων των προμηθευτών της εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου στο ΚΕΒΕ, θα παρουσιαστεί

αναδιαμορφωμένη πρόταση για τη διάσωση της εταιρείας επί της οποίας θα κληθούν όλοι να τοποθετηθούν τελεσίδικα.

Ο κ. Τσιακκής διέψευσε τα περί εμπλοκής στις χθεσινές διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου.
“Δεν μπορώ ακόμη να πω ότι υπάρχει εμπλοκή, απλά ζητήθηκε όπως εμπλουτιστεί ή αναδιαμορφωθεί η πρόταση που παρουσιάστηκε χθες στους προμηθευτές με κάποια πρόσθετα στοιχεία που προέκυψαν και να παρουσιαστεί μια ανανεωμένη πρόταση προς τους προμηθευτές για να τοποθετηθούν τελεσίδικα”, είπε.

Βασική επιλογή της πρότασης είναι η δημιουργία νέου σχήματος με βασικούς μετόχους τους προμηθευτές, αλλά ενδεχομένως να διαφοροποιηθεί περαιτέρω, καθώς είναι αντικείμενο των διαπραγματεύσεων. Στόχος της πρότασης που παρουσιάστηκε χθες, είναι να μπορέσει η νέα εταιρεία να λειτουργήσει κανονικά προκειμένου να αποπληρωθούν σταδιακά οι υφιστάμενες υποχρεώσεις.
“Παρουσιάστηκε μία εισήγηση, ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις, προέκυψαν κάποια νέα σημεία και ανατέθηκε στον ελεγκτικό οίκο που την ετοιμάζει να την συμπληρώσει και να την επαναφέρει ενώπιον όλων πλέον”, είπε ο κ. Τσιακκής προσθέτοντας πως η νέα συνάντηση θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου.

Είπε ότι στη σύσκεψη αυτή θα κληθούν όλοι οι προμηθευτές, μικροί και μεγάλοι, και οι τράπεζες για να τοποθετηθούν.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσιακκής είπε ότι η όλη υπόθεση είναι δύσκολη.

“Είναι δύσκολη, δεν είναι εύκολη εμπεριέχει και αρκετές περιπλοκές, οικονομικές και νομικές πτυχές. Το θέμα δεν είναι απλό, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων να εξευρεθεί μια φόρμουλα για να κρατηθούν στη ζωή οι υπεραγορές για πολλούς και διάφορους λόγους”, σημείωσε ο Αναπληρωτής ΓΓ του ΚΕΒΕ.
Εξήγησε ότι αν κλείσει η εταιρεία θα βρεθεί κόσμος στην ανεργία, ενώ πολλοί από τους προμηθευτές θα αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας.

“Είναι προτιμότερο λοιπόν”, συνέχισε, “να μείνει στη ζωή η εταιρεία να δεις πώς τη διαχειρίζεσαι παρά να προχωρήσει σε εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων και να πληρωθούν όσοι θα πληρωθούν”.
Πάντως, πηγές του επιμελητηρίου δήλωσαν ότι η νέα πρόταση στην ουσία θα έχει τον χαρακτήρα “take or leave it”, καθώς η συζήτηση επί της παρούσας πρότασης έχει ουσιαστικά εξαντληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα