Γιοργαντζίογλου: Μέγα σφάλμα η αποχώρηση της τ/κ πλευράς από συνομιλίες

11:22 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργαντζίογλου δήλωσε ότι θα ήταν μέγα σφάλμα η αποχώρηση της τουρκοκυπριακής πλευράς από το τραπέζι των συνομιλιών, κάτι που θα θέσει σε κίνδυνο το μέλλον των Τουρκοκυπρίων και θα επιτείνει την «απομόνωσή» τους από τον κόσμο.

Καλεί, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τον κ. Ερογλου να αποφεύγει δηλώσεις όπως ”δεν έχουν νόημα οι συνομιλίες” ή ”δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Ε/κ ηγέτη μέχρι την έκθεση του ΓΓ”.

Ο κ. Γιοργαντζίογλου δήλωσε ότι ο κ. Ερογλου προσπαθεί να αποκρύψει

την επιθυμία του για μη επίτευξη συμφωνίας.

Η εφημερίδα ”Γενί Ντουζέν”, που τιτλοφορεί το δημοσίευμα με τις δηλώσεις Γιοργαντζίογλου ”Η αποχώρηση από το τραπέζι των συνομιλιών θα είναι ένα μέγα σφάλμα”, γράφει ότι ο Τ/κ πολιτικός κάλεσε τον Ερογλου να σταματήσει να συμπεριφέρεται έτσι γιατί με τη συμπεριφορά αυτή δίνει ”λανθασμένη εικόνα” για τους Τ/κ στη διεθνή κοινότητα.

Με τη συμπεριφορά αυτή ο κ. Ερογλου, σύμφωνα με τον Γιοργαντζίογλου, θα επιστρέψει τους Τ/κ σε μια περίοδο πριν το δημοψήφισμα του 2004, με αποτέλεσμα η λεγόμενη απομόνωση των Τ/κ να καταστεί πιο έντονη αλλά να μην αρθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα