Γιούνκερ: Εξαιρετικά δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για το PSI

19:46 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι εξαιρετικά δύσκολες, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

”Οι διαπραγματεύσεις αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες,” δήλωσε ο κ. Γιούνκερ σε ομιλία του σε ένα σχολείο στο Λουξεμβούργο και κάνοντας αναφορά στις βασική δυσκολία πίσω από μια συμφωνία για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Αστειευόμενος

ο κ. Γιούνκερ ”για μένα η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις θα είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ημέρας”.

Ο Γιόζεφ Ακερμαν, επικεφαλής της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας, δήλωσε ότι ”είμαστε πολύ κοντά και ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μέρες”.

Ο κ. Ακερμαν, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα εκ μέρους των ιδιωτών πιστωτών, δήλωσε ότι είναι πιθανόν να μεταβεί ο ίδιος στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.

Οι ιδιώτες πιστωτές καλούνται να αποδεχθούν ένα λεγόμενο κούρεμα ή μια διαγραφή ελληνικού χρέους ύψους 70% ή περισσότερο, είπε ο κ. Ακερμαν.

”Το ζήτημα είναι κατά πόσον θα συνεισφέρουν και οι άλλοι”, είπε εννοώντας προφανώς τα κράτη-μέλη της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πέραν των διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες πιστωτές, η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να ολοκληρώσει μια νέα σειρά μέτρων λιτότητας που θα ανοίξουν το δρόμο για τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα