ΟΕΒ: Βαθιά ανησυχία για την ανεργία

18:37 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη βαθιά ανησυχία της για τους ρυθμούς με τους οποίους αυξάνεται η ανεργία στην Κύπρο, ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες, εκφράζει η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), προειδοποιώντας παράλληλα ότι αν δεν αντιδράσουμε αποφασιστικά, το φαινόμενο σύντομα θα καταστεί μη διαχειρίσιμο με ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΟΕΒ, «δυστυχώς, έχουν επαληθευτεί

και αυτές ακόμα οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της ΟΕΒ, σύμφωνα με τις οποίες η ανεργία θα έφθανε σε διψήφιο ποσοστό τον Απρίλιο του 2012, αφού φαίνεται ότι το 10% θα το αγγίξουμε πριν την εκπνοή του Φεβρουαρίου».

Η ΟΕΒ, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει καλέσει επανειλημμένα το κράτος να σχεδιάσει και να εξαγγείλει μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας, τα οποία αποτελούν τη μόνη ελπίδα συγκράτησης και σταδιακής μείωσης της ανεργίας. «Δυστυχώς, τα μέτρα αυτά ακόμα εκκρεμούν», προσθέτει η ΟΕΒ.

Ταυτόχρονα, η ΟΕΒ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, έχει καλέσει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να απελευθερώσει τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων σε όλη την Κύπρο, κάτι το οποίο θα έχει ως άμεση συνέπεια τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση της κατάστασης στον πληγέντα τομέα του λιανικού εμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα