Γιούνκερ: Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις

10:51 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα από το ευρώ» δηλώνει ο Jean Claude Juncker, ο επικεφαλής του Eurogroup σπεύδοντας ωστόσο, να συμπληρώσει ότι δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

«Εάν οι Έλληνες πράξουν ότι επιβάλλεται και οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να δείχνουν αλληλεγγύη, τότε δεν έχω αμφιβολίες», αναφέρει σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger.

«Ούτως

ή άλλως, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συνθήκη δεν μπορούμε να διώξουμε τους Έλληνες» από το ευρώ αναφέρει ο κ. Juncker και συμπληρώνει: «Εάν τους αναγκάσουμε να φύγουν ή τους πιέσουμε τόσο πολύ να παραιτηθούν και πάλι θα αναγκαστούμε να στηρίξουμε την Ελλάδα και θα πρέπει να επενδύσουμε αδιανόητα κεφάλαια. Αυτό θα ήταν τουλάχιστον εξίσου ακριβό όσο είναι τώρα το εικονικό κόστος των πακέτων στήριξης μέχρι τώρα».

Ο πρόεδρος του Eurogroup θεωρεί παράλληλα ότι η γαλλο-γερμανική ιδέα για τη δημιουργία ενός δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού για την αποπληρωμή των τόκων του ελληνικού δημοσίου χρέους «δεν είναι παράλογη».

«Δεν είναι παράλογη ιδέα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RBB Inforadio. O ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν χρειάζεται να διευθετηθούν ακόμη οι «τεχνικές λεπτομέρειες» αυτής της πρότασης, η οποία διατυπώθηκε τη Δευτέρα στο Παρίσι μετά τη συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελας Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα