Οικολόγοι: ΟΧΙ στο χαράτσι της ΑΗΚ

09:11 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δηλώνει την αντίθεση του στην απόφαση της ΑΗΚ για επιβολή επιβαρύνσεων στους καθυστερημένους λογαριασμούς (5 ευρώ πρόστιμο για την καθυστέρηση συν 5% τόκο επί του λογαριασμού) και ζητά την άμεση ακύρωση της απόφασης.

Εμείς, από τον Αύγουστο του 2011, είχαμε ζητήσει όπως η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία θα προέκυπτε λόγω της τραγωδίας στο Μαρί, να καλυφθεί από τα μέτρα του πακέτου που θα κατέθετε η Κυβέρνηση και θα ψηφιζόταν από την Βουλή

και το οποίο θα έπρεπε να ήταν στοχευμένο για να μην μετακυληστεί το κόστος στους καταναλωτές.

Η πρόταση μας δεν λήφθηκε υπόψη με αποτέλεσμα εν μέσω οικονομικής κρίσης τα νοικοκυριά να καλούνται να επωμισθούν το δυσβάσταχτο βάρος των λαθών των κυβερνόντων.

Επιπλέον η Κύπρος δεν έχει προωθήσει την Ευρωπαϊκή οδηγία για προστασία των καταναλωτών που εμπίπτουν στην κατηγορία της «ενεργειακής φτώχειας».

Διερωτόμαστε επίσης πως η κυβέρνηση θα χειριστεί το τεράστιο ποσό που θα κληθεί σύντομα να πληρώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω ρύπων. Θα καταφύγει και πάλι στην εύκολη λύση να το μετακυλήσει στους καταναλωτές;

Καλούμε την ΑΗΚ να ακυρώσει την άδικη αυτή απόφαση. Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες των λαθών της και να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών με μέτρα κοινωνικής συνοχής.

Ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να ήταν η υιοθέτηση της πρότασης των οικολόγων για εγκατάσταση 5000 φωτοβολταϊκών στεγών σε σπίτια πολύτεκνων οικογενειών.

Επαναλαμβάνουμε επίσης την αντίθεση μας στην επέκταση της συμφωνίας για το κατοχικό ρεύμα. Αντί να υπάρξει λελογισμένη χρήση του ηλεκτρισμού, εξοικονόμηση ενέργειας (τα περιθώρια είναι ακόμα μεγάλα) και στήριξη των ΑΠΕ, οι αρχές καταφεύγουν στον κατοχικό ηλεκτρισμό, δημιουργώντας επιπλέον κόστος για την κατανάλωση και μεγάλο πολιτικό κόστος για την Κύπρο αφού η συμφωνία αυτή χρησιμοποιείται πολιτικά από το ψευδοκράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα