Γιούνκερ: Πρόοδο στη διαφορά ΕΕ και ΔΝΤ για να καταστεί διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος

17:09 17/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρόοδο στην επίλυση της διαφοράς τους σε σχέση με το πώς να καταστήσουν διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος σημειώνουν οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε το Σάββατο στο Reuters ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Περιμένω

να καλύψουμε το υπόλοιπο της απόστασης με το ΔΝΤ”, δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στο περιθώριο ομιλίας του στη βορειοδυτική Γερμανία.

«Εργαζόμαστε εντατικά για ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα και σημειώνουμε πρόοδο”, είπε στο Reuters, προσθέτοντας ότι παραμένει να διαφανεί πόσο θα έχουν περιοριστεί οι διαφορές μέχρι την Τρίτη, όταν θα συναντηθούν οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Επιπλέον, ο κ. Γιούνκερ τάχθηκε εναντίον των αναφορών το Σάββατο από μέρους της Αυστρίας, της Γερμανίας και του γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας ότι διαφαίνεται έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

“Οι απειλές στην αυστριακή, γερμανική ή τη βαυαρική γλώσσα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει σύντομα την Ευρωζώνη δεν κάνουν κανένα καλό στην Ελλάδα», είπε σε ομιλία του στην βορειοδυτική πόλη του Μπίλεφελντ.

“Πρέπει να επιδείξουμε αλληλεγγύη με την Ελλάδα και να προσέχουμε τις λέξεις μας”, επισήμανε.

Επανέλαβε επίσης ότι το κύριο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι το χρέος της, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητάς της και ότι οι χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους, ακόμη και αν αυτό θα έχει αποτέλεσμα “στιγμές ύφεσης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα