Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας έχει ο Διοικητής της ΚΤ

14:54 17/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) με τους επικεφαλής της Τρόικας που βρίσκονται στην Κύπρο θα έχει στις 14.00 ο Διοικητής της ΚΤ Πανίκος Δημητριάδης για να συζητηθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών σε ό,τι αφορά στα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, της συνάντησης με

τους επικεφαλής της Τρόικας, προηγήθηκε ενημερωτική συνάντηση στην ΚΤ του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή με τον Διοικητή της ΚΤ.

Στο μεταξύ, στις 9.00 το πρωί, τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας μελέτησαν τις μέχρι στιγμής θέσεις της Τρόικας στα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αύριο το πρωί θα συναντηθεί η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης για να συζητήσει τις θέσεις της Τρόικας και να καθορίσει τις διαπραγματευτικές της θέσεις που θα κατατεθούν κατά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Διοικητή της ΚΤ με τους επικεφαλής της Τρόικας θα βρεθούν και τα στοιχεία για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που παρουσίασε την Παρασκευή στους τεχνοκράτες της Τρόικας ο οίκος Pimco, ο οποίος διεξάγει τον διαγνωστικό έλεγχο στα δανειακά χαρτοφυλάκια των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων.

Η Pimco αναμένεται γύρω στις 7 Δεκεμβρίου να παραδώσει την ενδιάμεση έκθεση της για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει θετική κατάληξη με την Τρόικα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς τα πρώτα στοιχεία καταδεικνύουν πως το δημόσιο χρέος θα είναι βιώσιμο, δηλαδή γύρω στο 120% του κυπριακού ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα