Γιούνκερ: Το ευρώ δεν κινδυνεύει

15:15 8/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε την Πέμπτη ότι ελπίζει πως η Βρετανία δεν θα σταθεί ενάντια σε μια σταθερή απάντηση στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, όταν οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντηθούν για να μελετήσουν αλλαγές στη Συνθήκη της ΕΕ και άλλα μέτρα την Πέμπτη το βράδυ και την Παρασκευή.

Μιλώντας σε γαλλικό κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος προεδρεύει των συνεδριάσεων των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, είπε ότι το ευρώ δεν είναι υπό απειλή, αλλά οι Κυβερνήσεις της ΕΕ πρέπει να καταλήξουν σε μέτρα που θα αντιμετωπίσουν

την κρίση χρέους.

Ο κ. Γιούνκερ είπε ακόμη ότι η Βρετανία, η οποία θεωρείται ένας απρόθυμος εταίρος στην κατεύθυνση για αυστηρότερες ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, δεν θα πρέπει να της επιτραπεί να σταθεί εμπόδιο σε αλλαγές στη Συνθήκη και άλλα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει την Ευρωζώνη.

”Πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία”, είπε στο γαλλικό ραδιόφωνο ”Info radio”, προσθέτοντας σχετικά με το ευρώ ότι ”το ίδιο το ευρώ… δεν είναι σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο”.

”Χρειαζόμαστε μια ισχυρή συμφωνία. Θα ήθελα μια συμφωνία για τη Συνθήκη που να δεσμεύει τις 27 (χώρες μέλη της ΕΕ), αλλά εάν αποδεικνυόταν ότι υπήρχαν χώρες από τις 27 απρόθυμες να πάνε μαζί μας… θα το κάνουμε με τις 17 (χώρες της Ευρωζώνης)», είπε ο κ. Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα