Η Eurobank πωλεί την τουρκική Tekfen

11:07 15/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζει τις συζητήσεις με τρεις πιθανούς αγοραστές για την πώληση της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, Tekfen Bank, η διοίκηση της Eurobank, όπως ανακοίνωσε, χωρίς ωστόσο να έχει υποβληθεί ακόμα σε δεσμευτική προσφορά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Haberturk την Παρασκευή, η κουβεϊτιανή Burgan Bank έχει ήδη συμφωνήσει

να εξαγοράσει τη Eurobank Tekfen.

Ο πρόεδρος της Eurobank Tekfen Mehmet Erten δήλωσε, ωστόσο, χθες ότι οι όποιες συζητήσεις δεν έχουν φθάσει σε σημείο ώστε να υποβληθεί δεσμευτική προσφορά από τους ενδιαφερομένους.

Η EFG Eurobank είχε δηλώσει ήδη από τον Ιούλιο ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στη θυγατρική. Η τράπεζα προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο ανάλογο με αυτό της συμφωνίας για την Πολωνία, με τριπλό στόχο: την ενίσχυση των κεφαλαίων, την απελευθέρωση ρευστότητας για τον όμιλο και τη βελτίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης της Tefken, στην οποία η Eurobank θα έχει συμμετοχή. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ρευστότητα που θα απελευθερωθεί για τη Eurobank ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ ενώ η κεφαλαιακή ενίσχυση της μητρικής θα είναι 0,4% έως 0,7%.

Επένδυση στην MLS Πληροφορική

ΣE μια νέα επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας MLS Πληροφορική Α.Ε. προχώρησε η Eurobank, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη στήριξη των εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, ο όμιλος απέκτησε ποσοστό περίπου 3% των μετοχών της εταιρίας MLS, ενώ δύναται, προαιρετικά, βάσει σχετικών συμφωνιών με την εταιρία και τον βασικό της μέτοχο κ. Ιωάννη Καματάκη, να αποκτήσει επιπλέον 550.156 μετοχές (δηλ. περίπου 4%). Η επένδυση στην MLS είναι η τέταρτη που πραγματοποιεί η Eurobank EFG μετά τις επενδύσεις της στην Chipita, τη Μεσόγειος Α.Ε. και την NGP Plastic.

Η MLS δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, την παραγωγή και διάθεση συσκευών πλοήγησης (GPS) και ηλεκτρονικών βοηθημάτων εκπαίδευσης όπως είναι οι διαδραστικοί πίνακες και τα εκπαιδευτικά πολυμέσα. Κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά πλοήγησης, ενώ έχει εισέλθει ήδη και δραστηριοποιείται στις αγορές της Τουρκίας και της Χιλής και σχεδιάζει να επεκταθεί σύντομα σε άλλες χώρες που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα