Η Αυστραλία χαιρετίζει την ψήφιση δανειακής σύμβασης στην Ελλάδα

10:17 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Μικρή άνοδο παρουσίασαν τη Δευτέρα οι συναλλαγές στην Αυστραλία, μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη   Βουλή των Ελλήνων, ενώ, την ίδια στιγμή και στο σύνολό τους, τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, παρουσιάζονται εικόνες από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της Αστυνομίας και τους διαδηλωτές,

από τις καταστροφές σε καταστήματα, στους δρόμους και σε τράπεζες αλλά και από φλεγόμενα κτίρια.

Οι εικόνες, που μεταδίδονται, προκαλούν καταπληξία στην αυστραλιανή κοινή γνώμη, όπως προκύπτει και από τα σχόλια που γίνονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε ιστοσελίδες.

Ο Αυστραλός Θησαυροφύλακας Γουέιν Σουάν χαρακτήρισε ”θετικό βήμα” την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρέους της Ελλάδας.

Ο κ. Σουάν χαρακτήρισε ως ”ιδιαίτερα ενοχλητικές τις εικόνες από τα επεισόδια και την φλεγόμενη Αθήνα”, ωστόσο είπε ότι κατανοεί πως τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν είναι δημοφιλή.

”Είναι απαραίτητα όμως, αν πρόκειται να σωθεί η Ελλάδα”, πρόσθεσε και σημείωσε πως ”η κατάσταση στην Ελλάδα θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους, διότι όσο καθυστερούν στη λήψη σωστών και αποτελεσματικών αποφάσεων τόσο πιο επώδυνα γίνονται τα μέτρα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα