Η Αυστραλία επανέλαβε την στήριξη της στην Κύπρο

15:05 24/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση στο Γραφείο του με τον Υπατο Αρμοστή της Αυστραλίας στην Κύπρο Trevor Peacock, ο οποίος επανέλαβε τη ξεκάθαρη θέση της χώρας του για την αναγνώριση και υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στη μείωση της έντασης

στην περιοχή και στην επίλυση του Κυπριακού.

Είπε, επίσης, ότι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δημοκρατικές αρχές αποτελούν κοινές αξίες μεταξύ των δύο χωρών, και ανέφερε ότι στην Αυστραλία υπάρχει μια μεγάλη κυπριακή κοινότητα που ζει και δημιουργεί στη χώρα του.

Ο κ. Ηλιάδης ενημέρωσε τον Υπατο Αρμοστή για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος επιδιώκει την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή και καλεί την Τουρκία να συμβάλει ουσιαστικά στην επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Υπατο Αρμοστή για την υποστήριξη της χώρας του προς την Κύπρο και τη συμμετοχή της Αυστραλίας με αστυνομικό απόσπασμα στην UNFICYP.

Keywords
Τυχαία Θέματα