Η αντιμετώπιση πυρκαγιών στο επίκεντρο σύσκεψης στην Αθήνα

18:13 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αποκλειστικό θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών ενόψει της θερινής περιόδου.

Ο κ. Σαμαράς, αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, δήλωσε ότι αναμένεται δύσκολο και θερμό καλοκαίρι που συνδυάζεται

με την τουριστική περίοδο η οποία αναμένεται πολύ φορτωμένη, αφού υπολογίζεται ότι τη χώρα θα επισκεφτούν περισσότεροι από 17 εκατομμύρια τουρίστες.

Σημείωσε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα δυνατά μέτρα για να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες πυρκαγιές που χρόνια τώρα καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας, υπονομεύοντας και την οικονομία. Δεσμεύτηκε, επίσης, να αντιμετωπίσει με την πιο μεγάλη αυστηρότητα τις όποιες αδυναμίες ή αδράνειες διαπιστώσει στον κεντρικό μηχανισμό ή στην τοπική αυτοδιοίκηση ως προς το θέμα της πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Κατέληξε, επίσης, λέγοντας ότι σημαντικός είναι και ο ρόλος των πολιτών γι’ αυτό και η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αρχίζει, εντός των ημερών μια ευρεία σχετική ενημερωτική καμπάνια.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι με βάση τις προβλέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών, η φετινή σεζόν θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, κρίθηκε απαραίτητη η διεξαγωγή της σημερινής σύσκεψης προκειμένου εγκαίρως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, τα οποία για να επιτύχουν θα χρειαστούν τη συνεργασία των Ελλήνων πολιτών.

Ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με τη σειρά του, τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα βρεθούν στο πλευρό των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών όποτε τους ζητηθεί και θα συμβάλουν με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πυρκαγιών.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε το επικείμενο καλοκαίρι «μεγάλη πρόκληση» για τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται, όπως είπε, σε απόλυτη ετοιμότητα και συντονισμό.

Σε αυτήν πήραν μέρος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών Γεώργιος Αμοργιανιώτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Γεωργακόπουλος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αθανάσιος Τσέλιος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχαήλ Κωσταράκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα