Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν για διορισμό ιμάμηδων στη Δ. Θράκη

19:09 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας, τόνισε ο Εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Η δήλωση Δελαβέκουρα έγινε σε απάντηση ερωτήσεων σχετικά με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του κατά τη διάρκεια ενημέρωσής της για τη συνάντηση

που είχε στο Κατάρ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σε αυτές ο κ. Ερντογάν φέρεται να είπε ότι μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό την επιθυμία της Τουρκίας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση διορισμού 240 ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι πρόκειται για θέματα που θίγουν την αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Δελαβέκουρας συμπλήρωσε ότι η Ελληνική Πολιτεία κινείται πάντοτε με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατέληξε λέγοντας ότι τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς σχέσεις.

The post Η Αθήνα απαντά στον Ερντογάν για διορισμό ιμάμηδων στη Δ. Θράκη appeared first on Your only favourite Cyprus Portal.

Keywords
Τυχαία Θέματα