Η Αθήνα μετρά τις πληγές της

16:56 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις πληγές της μετρά η Αθήνα, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν στο κέντρο της πόλης κουκουλοφόροι το βράδυ της Κυριακής.

Οι εικόνες θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, από την επίθεση των ομάδων κουκουλοφόρων, οι οποίοι καταγγέλλονται από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, ως προβοκάτορες με στόχο να διαλύσουν τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών,

που συγκεντρώθηκαν για να δηλώσουν την αντίθεση τους στα μέτρα που προβλέπονται από το νέο μνημόνιο.

Για προβοκάτσια και στοχευμένη δράση εναντίον των διαδηλωτών μιλούν και άνθρωποι που βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις της Κυριακής, καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στρέφονταν κατά των διαδηλωτών και όχι των κουκουλοφόρων.

Τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας καταδίκασαν όλα τα κόμματα, με τη ΝΔ να ζητά απόδοση ευθυνών και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη να δηλώνει ότι «την ώρα που η Αθήνα, μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι πρυτανικές αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους».

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, διέταξε πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση για όσα συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή.

Συγκεκριμένα η έρευνα της εισαγγελίας αφορά:

-Την εκτεταμένη χρήση χημικών, τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού Συλλόγου είναι επιβλαβή για την υγεία των πολιτών.
-Τις συνθήκες τραυματισμού των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη, λίγο πριν εισέλθουν στο χώρο της Βουλής.
- Τις καταγγελίες καταστηματαρχών ότι πριν προκληθούν εμπρησμοί στις επιχειρήσεις τους κάποιοι τους ζήτησαν χρήματα για να μη βάλουν φωτιά. Σχετική καταγγελία έκανε ο ιδιοκτήτης κινηματογράφου, ο οποίος υποστηρίζει ότι κάποια άτομα πριν πυρποληθεί το κτίριο του ζήτησαν χρήματα για να μην το κάψουν.
- Τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας, είτε αφορούν λεηλασίες καταστημάτων είτε πυρπολήσεις κτιρίων και καταστροφές δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διατάχθηκε και όσον αφορά την κατάληψη της Νομικής, η οποία ανατέθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης σε δηλώσεις του τονίζει ότι ενημέρωσε ”εγκαίρως τις αρμόδιες αρχές και την Παρασκευή και το Σάββατο και την Κυριακή” για την κατάσταση στη Νομική. Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφέρει ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση στη Νομική τη Δευτέρα, δηλώνοντας δυσαρέσκεια προς τις πρυτανικές αρχές.

Αποκαλυπτικός της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι είναι και ο οικονομικός απολογισμός, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Α. Βαρελά, ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι ζημιές είναι πρωτοφανείς καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία το ΕΒΕΑ ζημιές υπέστησαν 170 επιχειρήσεις, με το συνολικό κόστος να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς η αποτίμηση αυτ

Keywords
Τυχαία Θέματα